Ediția a II-a a Regatei Cupa „Concret“ se va desfășuira în zilele de sâmbătă, 27 iulie și duminică, 14 iulie pe lacul Siutghiol.

Accesul publicului este gratuit. Zona de concurs este pe lacul Siutghiol, zona „Groapa mare“. Organizatorii anunță că vor fi păstrate toate normele de siguranță și distanțare socială.

Și în acest an, Regata se va desfășura după regulile RRS World Sailing Racing, iar pe parcursul celor două zile se vor desfășura cinci curse, pe trei clase de concurs: Optimist, Laser 4,7 și Laser Radial.

Clasa Optimist are trei subcategorii și este dedicată începătorilor și pasionaților de yachting. La această clasă se pot înscrie atât băieți, cât și fete.

Pentru ziua de sâmbătă sunt programate trei curse, iar pentru duminică două, startul fiind anunțat pentru ora 11.00.

Evenimentul este un memorial dedicat lui Alexandru Ion și Gică Negreanu.

Alexandru Ion, cunoscut în lumea veliștilor drept Sandu Mortu, a fost multiplu campion național la clasa FD (Flyng Duchman- Olandezul Zburator), membru al lotului național al României, câștigător a numeroase concursuri naționale și ințernaționale. De asemenea, Alexandru Ion a fost antrenor emerit de lot național și președinte al colegiului de antrenori din România.

Gică Negreanu, personalitate marcantă în lumea sporturilor de navigație, a fost pasionat și un susținător înfocat al yachtingului și al copiilor care practică acest sport. Gică Negreanu a sprijinit material și moral zeci de sportivi constănțeni, membrii ai loțului național și ai cluburilor locale.

Regata este organizată de Nautic Yachting Club și sponsorizată de Amanet Concret.

 

 

 

(Visited 205 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.