Din fericire, există nenumărate metode pentru a te bucura de răcoare în casă, chiar și fără intervenția aerului condiționat, notează PopScience.

Potrivit publicației, este important să știi că transpirația este o metodă eficientă prin care poți reduce temperatura corpului, deoarece, atunci când picăturile de apă ies din piele, acestea atrag afară căldura din corp. Umiditatea din aer, însă, încetinește acest proces natural, de aceea este ideal ca gradul ei să fie cât mai mic.

Așadar, pentru a scăpa de umiditatea excesivă și pentru a-ți ajuta corpul să se mențină la o temperatură favorabilă, poți acoperi geamurile cu draperii portocalii, roșii sau galbene, întrucât aceste culori au capacitatea de a bloca propagarea căldurii.

De asemenea, poți crește plante care captează apa din aer, așa cum sunt cactușii sau aloe vera, întrucât acestea vor scădea umiditatea aerului.

Un alt remediu pe care îl poți utiliza pentru a grăbi procesul natural de răcire al corpului este ventilatorul, acesta neavând ca scop răcirea aerului, ci evaporarea mai rapidă a transpirației.

Totodată, pentru a te bucura de un mediu cu temperaturi cât mai scăzute acasă, poți stopa acțiunea unor factori care produc căldură, așa cum sunt aragazul, cuptorul, cuptorul cu microunde sau aspiratorul.

 

(Visited 143 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.