O amplă rețea ce opera prin metoda „vaccinare la chiuvetă“ a fost destructurată de procurori. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis că marți dimineață au loc percheziții la 52 de adrese din județele Suceava și Constanța, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, restul fiind domiciliile unor persoane fizice și sediile unor firme.

În acest dosar, procurorii DNA fac cercetări pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

Între 50 și 400 de euro pentru un certificat fals

Până în prezent au fost identificate aproximativ 100 de persoane care ar fi beneficiat de certificate false de vaccinare eliberate la centrul de vaccinare de la Sanatoriul balnear din Mangalia, acolo unde lucrau cadre medicale de la Spitalul Municipal Mangalia.

Beneficiarii certificatelor false sunt din județul Suceava, iar pentru un certificat fals de vaccinare ar fi plătit sume cuprinse între 50 și 400 de euro, în funcție de situația financiară a fiecăruia.

În cursul zilei de 21 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 52 locații, situate pe raza județelor Suceava și Constanța, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a transmis DNA într-un comunicat oficial.

(Visited 1.109 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.