Actualitate Social

Rețelele de magazine Kaufland și Lidl nu mai oferă încarcare gratis pentru mașini electrice

Lanțurile de magazine Lidl și Kaufland renunță la încărcarea gratuită a mașinilor electrice ale clienților. Serviciul este taxat începând de luni, 12 septembrie.

Scris de 
 pe data 
13 septembrie, 2022

Clienții Lidl sau Kaufland, posesori de mașini electrice, vor trebui să scoată din buzunar o sumă cuprinsă între 29 și 65 de cenți kW/h pentru încărcarea autoturismului, după cum a informat publicația Spiegel.

Fiecare kilowatt oră la punctele de încărcare AC cu o capacitate de încărcare de până la 45 kW va costa 0,29 euro pe oră, în timp ce la punctele de încărcare DC cu o capacitate de încărcare de până la 149 kW, prețul va ajunge la 0,48 de euro pe oră. Bugetul astfel încasat, spun reprezentanții concernului comercial, va fi „vărsat” în extinderea și întreținerea stațiilor de încărcare.

În prezent, cele două lanțuri de magazine numără aproximativ 1.300 de stații de încărcare. Explozia vânzărilor de pe piața mașinilor electrice poate fi observată și în intensitatea utilizării acestui tip de stații, după cum a transmis Grupul Schwarz.

În urmă cu doi ani, aproximativ 4 mașini își încărcau zilnic bateriile în parcările din Lidl și aproximativ 9 mașini în parcările din Kaufland. Anul trecut, aceste cifre s-au dublat.

Actualitate