Sănătate

Reumatismul, o consecință a gerului

Vă amintiți cum bunica avea dureri articulare atunci când nu era vreme bună? Departe de a fi un mit, există, spun specialiștii, o legătură strânsă între durerile articulare și condițiile climatice.

Scris de 
 pe data 
27 februarie, 2018

Mai mult de 90% dintre cei care au suferit de dureri articulare, vor resimți durerea la frig, pentru că, spun medicii, afecțiunea medicală reumatică, numită popular „meteo-dependentă”, se înrăutățește atunci când pacientul se confruntă cu schimbări climatice.

„Este vorba de vascularizația la nivelul capsulei articulare care, fiind redusă din cauza frigului, nu mai avem sânge suficient, nu există oxigen suficient și atunci tot ceea ce se întâmplă la nivelul capsulei articulare produce dureri.

Orice persoană este predispusă, în special persoanele în vârstă, sportivii de peformanță, persoanele supraponderale. Este foarte important să știm cum să ne alimentăm în această perioadă și cum să ne hidratăm, fapt ce ne-ar putea ajuta să prevenim aceste dureri. Colagenul este unul dintre constituienții importanți în alimentație, de asemenea cei doi litri de lichide pe zi sunt foarte importanți. De asemenea, este foarte important să avem o alimentație echilibrată, bogată în proteine și carbohidrați, din toate câte puțin, dar trebuie să existe de toate.

Sportul ajută la menținerea și creșterea mobilității articulare, iar o articulație mobilă este o articulație mai puțin dureroasă.”, a declarat pentru Digi24 medicul primar în medicină sportivă, Olivia Țimnea.

 

Actualitate