Lifestyle

Revlon – istoria unui brand de succes!

Revlon este un brand american care produce produse de îngrijire a pielii, produse cosmetice decorative, parfumerie, accesorii cosmetice și vopsele de păr. Cunoscutul brand Revlon a fost fondat în 1932 în SUA de frații Charles și Joseph Revson și de chimistul lor familiar, Charles Luckman. Ei și-au început afacerea cu producția de oje opace într-o paletă de culori destul de largă pentru acele vremuri, care au îndrăgostit imediat clienții în sine.

Scris de 
 pe data 
26 mai, 2021

Din 1937, tovarășii au început să-și vândă produsele prin magazine și farmacii, iar după aceea afacerea a mers mult mai repede. În 1940, la sortiment a fost adăugat rujul, ceea ce a sporit popularitatea deja considerabilă a mărcii – până la mijlocul anilor 40, Revlon era deja listată printre companiile cu o cifră de afaceri de un milion.

După cel de-al doilea război mondial, Revlon este deja una dintre cele mai bune 5 companii americane de cosmetice. Apoi, conducerea mărcii a achiziționat o mică fabrică, care a stabilit în curând producția de instrumente pentru manichiură și pedichiură – o altă niță care s-a dovedit a fi de succes.

În același timp, a început o campanie publicitară activă pentru marca numită Fire and Ice, la care a participat una dintre primele supermodele, Dorian Lee. Imaginile au ieșit foarte colorate, foarte îndrăznețe și senzuale pentru acele vremuri și, prin urmare, au atras imediat atenția asupra Revlon și le-au oferit un flux de noi clienți.

În anii 70, Revlon a atras din nou atenția publicului asupra campaniilor lor de publicitate prin recrutarea modelului Naomi Sims pentru a participa la acestea, devenind astfel prima companie americană de produse cosmetice care a făcut acest lucru.

Anii 70 au fost, de asemenea, marcați de lansarea debutului parfumului extrem de reușit al mărcii, parfumul Charlie, și de o altă cucerire în domeniul cosmeticelor decorative: de data aceasta, produsele pentru față și ochi au fost adăugate la sortiment. Fard, blush și fond de ten Revlon https://makeup.ro/brand/24165-372941/ au cucerit imediat piața.

În anii 80, Revlon a devenit din nou faimos ca o companie care invită modele foarte extraordinare la cooperare: pe lângă vedetele precum Cindy Crawford, Claudia Schiffer și Christy Turlington, brandul a filmat activ în campaniile sale publicitare pe Mila Jovovich și, aparent, în contrabalans cu ea, pe Audrey Hepburn, în vârstă de 60 de ani.

În anii 90, marca a lansat o linie de produse cosmetice de lungă durată ColorStay, a cărei față era Hally Berry (Revlon a decis până atunci să abandoneze atracția supermodelelor în favoarea vedetelor de film), nu este nevoie să vorbim că linia se aștepta la un succes absolut.

Marca Revlon continuă să se dezvolte activ, lansează pe piață produse noi, și se bucură de o popularitate mare printre clienți.

Actualitate