Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara informează că femeia din Petrila a depus plângere împotriva unui bărbat cunoscut pe o reţea de socializare.

S-a prezentat la sediul Poliţiei Oraşului Petrila o femeie în vârstă de 68 de ani, din Petrila, care a depus o plângere penală împotriva unui bărbat pe care l-a cunoscut pe o reţea de socializare şi pe care îl acuză de comiterea infracţiunii de înşelăciune”, se arată în comunicat.

Femeia le-a relatat poliţiştilor că bărbatul – despre care crede că care ar fi un cetăţean american care ar lucra în Siria – i-a promis că îi va trimite acasă ”o valiză plină cu bani”, după care va veni şi el în România.

Pentru a evita plata unor pretinse taxe vamale, cetăţeanul străin i-a solicitat femeii să trimită unui curier, din Franţa, 1.200 de euro, cerinţă pe care petrileanca a îndeplinit-o în data de 5 septembrie, prin intermediul unui serviciu de transfer bancar.

Ulterior, bărbatul a mai solicitat, prin acelaşi serviciu de transfer bancar, 1.200 de euro pe numele unei femei din Franţa, 1.200 de euro pe numele altei persoane din Franţa şi 800 de euro pe numele altei femei, din Polonia, dar şi 8.200 de euro pe numele unui bărbat din Indonezia.

După ce a virat sumele de bani solicitate, petrileanca a mai ţinut legătura o perioadă pe reţeaua de socializare cu cetăţeanul străin, care i-a promis că îi va restitui banii când va veni în România, după care nu a mai putut fi contactat, motiv pentru care persoana vătămată şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat poliţiştilor, solicitând şi recuperarea prejudiciului (care se ridică la 11.400 de euro)”, mai arată sursa citată.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii demarând cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

 

(Visited 486 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.