Potrivit datelor furnizate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), cea mai mare rată anuală a inflației din UE a fost înregistrată luna trecută în România, având valoarea de 4,3%. Valori mari s-au înregistrat și în Slovacia (3%) şi Estonia (2,9%), însă România conduce detatșat clasamentul, având o rată a inflației mai mare cu peste 1%, față de statul situat pe locul II.

Datele furnizate de Eurostat sunt similare estimărilor analiștilor și rămân departe de ținta Băncii Centrale Europene, aceea de a menține creșterea prețurilor la un nivel benefic pentru activitatea economică, adică în apropiere de 2%, scrie Agerpres.ro.

În aprilie 2018, comparativ cu martie 2018, inflația anuală a înregistrat valori mai mici în 12 state membre UE, a rămas la acelați nivel într-un singur stat, și a crescut în 14 state, printre care și România.

Cele mai mari creșteri ale prețurilor înregistrate în zona euro în aprilie au fost la alimente, alcool și țigări, cu 0,47%, la servicii cu 0,45% și la energie, cu 0,25%.

 

(Visited 89 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.