Social

Românii din Dublin: Dacă nu de Centenar să ne salvăm țara de impostori, atunci când?

Mișcare Rezist Dublin a anunțat că va participa la mitingul de sâmbătă, 10 august, care va avea loc în Piața Victoriei. Reprezentanții mișcării vor alegeri anticipate și referendumuri pentru reformarea României. 

Scris de 
 pe data 
8 august, 2018

Pe 10 august în Piața Victoriei ne vom cunoaște. Prea mult timp am stat separați, prea mult timp am suferit în noi înșine, prea mult timp am dat vina pe noi. A venit vremea să îi tragem la răspundere pe cei responsabili.

Rezist Dublin se va afla în Piața Victoriei pentru a solidariza cu românii de pretutindeni. România este a tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia.

Acest popor s-a unit mereu în momentele cele mai dificile din istoria lui, iar noi trăim un moment istoric; trebuie doar să avem încredere în noi. Dacă nu de Centenar să ne salvăm țara de impostori, atunci când?”, se arată în comunicat.

Reprezentanții grupului au patru cereri:

  1. Demisia Guvernului Dăncilă pentru lipsa de competență, pentru erorile interminabile și inacceptabile, și pentru faptul că s-a dovedit în repetate rânduri a fi doar un guvern marionetă
  2. Demisia lui Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României – un dublu condamnat nu are ce căuta pe o funcție publică
  3. Organizarea alegerilor anticipate (referendum)
  4. Referendumuri pentru a reforma România (prima măsură: depolitizarea Curții Constituționale a României – judecătorii să fie numiți strict de către CSM)

Rezist Dublin își propune să înlăture toate barierele apărute în calea clădirii unui nou guvern, menționând că mesajele conducătorilor țării au ca scop descurajarea românilor care își doresc o schimbare.

Venim să aprindem lumina: noi toți, împrăștiați în lume însă cu rădăcinile în România. Veniți alături de noi. Uniți. Fără teamă. Pașnici, dar fermi.

Nu uitați că mesajele transmise de putere mereu sunt cu obiectivul de a demobiliza lumea și de a introduce îndoială în rândul participanților la protest („nu se schimbă nimic”, „nu vor pleca” etc.) — însă știm mai bine că am dat un guvern jos în 2017 și am oprit o ordonanță de urgență; de data asta vom cere un reset complet și reforma profundă și mult așteptată a clasei politice”, se precizează în comunicat.

 

Actualitate