Social

Românii nu mai au bani de Valentine’s Day. Nu își mai duc iubitele la munte de Ziua Îndrăgosților

ziua indragostitilor, valentines day

În jur de 25.000 de români vor pleca cu ocazia Valentine’s Day în minivacanțe în țară, cele mai căutate destinații interne fiind marile orașe, care atrag turiștii cu restaurante și cluburi, hotelurile de lux din zona montană, hotelurile cu facilități SPA din stațiunile balneare și pensiunile rurale, arată un studiu al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Scris de 
 pe data 
14 februarie, 2018

„Întrucât Ziua Îndrăgostiţilor a căzut în timpul săptămânii, hotelierii și proprietarii de restaurante au făcut oferte pentru weekendul care urmează acestei sărbători. Pe de altă parte, românii nu vor renunța la distracție chiar dacă vor sărbători în localitatea de reședință, deoarece restaurantele, cluburile și barurile vin cu oferte create special pentru această zi„, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele FPTR.

Ofertele turistice speciale pregătite includ, pe lângă serviciile de cazare, în funcţie de imaginaţia hotelierilor, coșuri cu fructe, sticle de șampanie, cină romantică cu meniu specific evenimentului și muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duș emotional, masaj in cuplu, sau aromoterapie.

Pe primul loc în topul destinațiilor care atrag turiști de Valentine’s Day se află Valea Prahovei, urmată de stațiunile balneare. Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 250 lei la un hotel de 3* şi ajung la 800 lei la un hotel de 5*, pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun si cină festivă.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150  lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel de 3* cu mic dejun şi ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopţi, la un hotel 5* cu demipensiune.

În acest an, hotelierii de pe litoral au creat puține oferte speciale, însă există câteva unități de cazare care așteaptă îndrăgostiții care vor să petreacă câteva zile la malul marii, într-un cadru romantic. Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de 4*si 5*, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun si cină festivă.

Pentru românii care vor sărbători acasă, restaurante și cluburile vin și ele cu oferte create special pentru această zi cu tarife incepand de la 100 lei.

Actualitate