Social

Românii, pe locul III în clasamentul statelor care petrec cel mai puțin timp pe telefoane în afara orelor de program

Românii sunt printre acei europeni care petrec cel mai puțint timp în fața televizoarelor sau pe telefoanele mobile în timpul liber, după terminarea orelor de program. 

Scris de 
 pe data 
11 mai, 2018

În fruntea clasamentului realizat pe un eșantion de 15 țări ale Uniunii Europene, între anii 2008 și 2015, doar Italia și Austria se află înaintea României, atunci când vorbim despre timpul petrecut în fața televizorului, laptopului sau telefonului, după orele petrecute la muncă, relevă un studiu al Eurostat.

Potrivit studiului, europenii cu vârste cuprinse între 20 şi 74 de ani petrec, după serviciu, între două şi trei ore pe zi în faţa unui ecran (al calculatorului, televizorului sau al telefonului), scrie Mediafax.

Cele mai mici ponderi ale timpului petrecut în faţa gadgeturilor, după programul de muncă, s-au înregistrat în Italia, unde localnicii dedică mai puțin de două ore pe zi utilizării dispozitivelor inteligente, în Austria, unde populația obișnuiește să folosească dispozitivele puțin peste două ore pe zi și în România, unde oamenii acordă dispozitivelor mai puțin de două ore și 30 de minute.

La polul opus, gadgeturile sunt cel mai utilizate în Grecia, unde respondenții studiului au afirmat că petrec peste trei ore în fața ecranelor. La fel se întâmplă și în Belgia și Finlanda, unde ponderea este de aproximativ trei ore pe zi.

 

Actualitate