Tratamentele pe care unele persoane le recomandă pentru vindecarea anumitor afecțiuni sunt parcă desprinse din cartea de leacuri pe care un vraci din Evul Mediu le-ar fi aplicat pe un pacient, însă cei care astăzi le transmit mai departe cu încredere, pe o rețea socială a secolului XXI, sunt convinși de eficacitatea lor.

Scroll mai jos pentru imagini

„Bună seara! Pentru ulcior la ochii, există un leac băbesc??“, este textul postării unde tot mai mulți oameni au sărit în ajutor cu sfaturi băbești pentru vindecare.

Unul dintre primele comentarii îi recomandă bolnavului să folosească „transpirația de pe geam“, făcând referire la condens. În momentul în care cineva a recomandat o compresă cu ceai de mușețel, o altă persoană a dezaprobat metoda, spunând că nu se mai folosește în tratarea ulciorului deoarece mușețelul „a suferit nu știu ce mutații și nu mai este sigur“ și că a aflat astfel de infromații chiar de la un medic.

După aceste prime recomandări, apar specialiștii adevărați, care scot artileria grea. Astfel, citim recomandări de tratamente cu cerumen, adică ceara din urechi, cu urină „de câte ori aveți ocazia“ sau „lapte de la o mămicuță“. Unul dintre cele mai recomandate tratamente pare a fi cel cu lingura de lemn încălzită „oleacă“ la foc și aplicată pe zona afectată… Adică pe ochi.

De asemenea, alte metode mai implică diverse proceduri de închinat obiecte, cum ar fi solnița de sare, plus rostirea unor incantații/descântece menite să alunge ulciorul.

Pui, pui ulcior de câine ce am azi să nu am mâine. Funcționează“, este un exemplu de incantație ce presupune și scuiparea de două ori spre nicăieri, dar nu înainte de a vă face cruce cu un cuțit deasupra ochiului. Aceste practici sunt garantate că dau rezultate, cel puțin așa susțin specialiștii care le recomandă.

Alte metode mai implică privirea cu ochiul afectat vârful unui ac ținut pe piept cu vârful în sus, fundul unei sticle goale sau, de ce nu, pe gaura cheii. Tot la capitolul „privit“, o altă persoană recomandă să „te uiți dimineața până nu răsare soarele printr-o gaură de gard de câteva ori.“

Există și un membru al grupului care îndrăznește să spună că astfel de metode nu tratează problema și recomandă vizita la un medic oftalmolog, însă comentariul este ușor trecut cu vederea, specialiștii continuând cu postarea altor leacuri băbești, ce scutesc pe orcine de o vizită la medic.

Așadar, conform comentariilor, se pare că și „spurcarea“ ulciorului este o metodă pe care unii au încercat-o și s-ar fi dovedit eficientă. Spurcarea, în cazul de față, este definită prin aplicarea pe ochi a unui strat de fecale de copil. Da, ați citit bine! Cea care recomandă metoda spune că „după citva timp nu mai aveam nici-o durere“.

Nu lipsesc recomandări ce implică folosirea de ouă fierte, aghiazma, mierea sau, de ce nu, folosirea unei cârpe murdare, cea din urmă metodă având ca scop tot spurcarea ulciorului.

(Visited 798 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.