Umor

S-a decis! Mașinile mici vor fi interzise în Constanța pentru că ocupă prea puțin loc în parcări

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
26 ianuarie, 2024

Autoturismele din clasa mini precum Matiz, Smart sau Mini Cooper vor fi interzise în Constanța deoarece ocupă absolut inutil jumătate sau chiar o treime dintr-un loc de parcare pe care ar putea sta mai înghesuit un SUV sau un bolid de lux.

Măsura a fost salutată drept binevenită de majoritatea șoferilor din oraș, care speră că astfel vor scăpa de șmecherii cu mașini mici, care practic își bat joc de locurile de parcare.

City managerul Felicia Ovanesian, care a avut ideea acestei interdicții, spune că așa e în toate metropolele din lumea civilizată. „E o cutumă europeană. Autoturismele foarte mici, care ocupă puțin spațiu în trafic și în parcări și pe deasupra nici nu prea poluează nu au ce căuta în oraș. Nu e vina mea că oamenii sunt cocalari și-și cumpără asemenea mașini de neam prost. Dacă ar fi după mine, aș permite în oraș doar mașinile de teren, că aici e locul lor, nu pe coclauri unde nu le vede nimeni.”

Ovanesian spune că această măsură ar putea rezolva problema locurilor de parcare din Constanța. „Cu mașinile astea mici aveai 2-3 autovehicule pe un loc, era un haos. Pe de altă parte, cu un SUV, așa cum am eu, știi că ocupi fără probleme un loc. Dacă te străduiești un pic și nu parchezi strâns ca un țăran, poți să le faci un bine și celorlați conducători auto și să ocupi chiar două locuri.“

Actualitate