Administraţie

S-a votat. Constănțenii vor plăti taxe și impozite mult mai mari! Consilierul independent Popescu și-a „vândut“ votul PSD-ului

Consilierul local independent, Andrei Popescu

În ședința de Consiliu Local de joi, 25 aprilie 2019, primarul Decebal Făgădău a reușit să obțină majorarea taxelor și impozitelor pentru constănțeni, pentru anul 2020. Proiectul a trecut prin voturile consilierilor locali PSD precum și cu ajutorul consilierului independent Andrei Popescu și cel al consilierului exclus din PNL, Victor Constantin.

Scris de 
 pe data 
25 aprilie, 2019

Pe lângă taxele și impozitele majorate de Făgădău, independentul Andrei Popescu a propus și o majorare suplimentară a taxelor de parcare pe care le vor plăti constănțenii, atât persoane fizice, cât și juridice.

Potrivit proiectului adoptat astăzi, constănțenii vor achita mai mult pentru taxa de gunoi, de la 5 la 6,5 lei pe lună. Astfel, o familie cu 4 persoane va plăti, pe an, 312 lei.

Taxa pe teren public cu constructie provizorie (garaje) se va majora de la 14 lei mp/an la 17 lei mp/an. O creștere mai consistentă va fi pentru taxa de folosire tramă stradală în funcție de tonaj între 30% și 650 %. Taxa stație fixă telefonie mobilă se va majora de la 3609 lei/an la 4150 lei/an.

Taxa pentru eliberarea certificatelor de nomenclatură stradală și Taxa pentru eliberarea atestatului de producător vor fi majorate cu aproximativ 10%.

De asemenea, apar și taxe noi, cum ar fi taxa pe locuințele utilizate în scop turistic sau taxa emiterii avizului de oportunitate.

 

Actualitate