Potrivit surei citate, anunțul a fost făcut ieri, 24 septembrie, la Antena 3, ministrul precizânt că Gugernul lucrează la o Hotărâre în acest sens.

În prezent, lucrăm la o Hotărâre de Guvern pentru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie şi va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru săptămâna trecută, când ne-a întâlnit cu patronatele şi sindicatele”, a afirmat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu luni seară.

Totodată, Vasilescu a precizat că deficitul la bugetul de pensii a scăzut cu după transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

La nivelul primului semestru am avut încasări cu 56 la sută mai mult, ca să ne dăm seama ce a însemnat transferul contribuţiilor. De exemplu, anul trecut am avut un deficit la fondul de pensii de 13 miliarde de lei pe care-i punea statul, în 2016 am avut 15 miliarde, deci suma cu care statul completa bugetul asigurărilor. Anul acesta avem 4 miliarde pe care trebuie să-i mai pună statul. Vă daţi seama cât am recuperat doar din acest transfer al contribuţiilor”, a menționat ministrul.

 

(Visited 1.764 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.