Bulling-ul există nu doar în școli, ci și între instituțiile statului. Se pare că polițiștilor rutieri din Constanța le-a ajuns cuțitul la os. De când sediul lor a fost mutat pe b-dul I.C. Brătianu, lângă sediul Jandarmeriei, rutieriștii nu mai au liniște. Vecinii lor îi hărțuiesc continuu, ba cu glume proaste, ba cu șuturi în fund și chiar cu bătaia.

Siprian Cobaru, șeful Poliției Rutiere, spune că nu mai reușește să facă față situației și a cerut IPJ să le găsească alt sediu.

Deci… La început, când ne-am mutat, păreau prietenoși. Unii dintre ei chiar ne și salutau. Apoi au început cu mici glumițe. Ne mai trăgeau câte un șut în fund și ne luau țigările când ieșeam la fumat, ne făceau mustăți cu carioca, pe un coleg săracul l-au agățat de turul chiloților de gard. Dar de anul trecut, după 10 august, chiar au luat-o razna! Ne este și frică să ieșim în curte în pauza de masă. Sar cu pulanele pe noi, ne dau cu gaze și ne mai fură și pachețelul cu mâncare”, povestește, vădit supărat, comisarul șef Siprian Cobaru.

Declarațiile acestuia sunt întărite de un alt coleg pățit, Morge Gunteanu, care își desfășoară activitatea într-un birou ce dă cu geamul spre clădirea Jandarmeriei. „Este dezastru. Nu putem sta cu geamurile deschise că ne atacă imediat cu tubermanul cu gornete sau pungi cu apă. În plus, acum două nopți, un echipaj care se întorcea de la un accident a luat bătaie în curtea din spate de la 5 jandarmi pentru că aveau girofarul și sirenele aprinse și i-au trezi din somn”, a mai povestit Morge Gunteanu.

Alți polițiști recunosc că pentru a fi lăsați în pace, plătesc taxa de șmecher la jandarmi, dar chiar și așa o mai fură pe spinare din când în când: „Nu cred că sunt oameni răi. Spre exemplu, săptămâna trecută, după ce ne-au încins, și-au cerut scuze. Cică din reflex mai dau și ei cu pulanele, dar nu e nimic personal”.

Însă cel mai mare scandal cu jandarmii l-au avut polițiștii rutieri după ce un echipaj l-a oprit în trafic pe președintele PSD Constanța, Felix Stroe, și l-a amendat pentru centură.

Comisarul șef Siprian Cobaru rememorează evenimentele: „Au vrut să intre peste noi în sediu. Ne-am baricadat, am pus dulapurile în geam și scaunele la ușă. Urlau, dădeau cu gaze, loveau ușile, că de ce am îndrăznit să îl deranjăm pe domnul Stroe, care e ca un părinte pentru ei, iar domnul Dragnea e ca un zeu. Spuneau că PSD ne-a mărit și nouă salariile, domnu Dragnea și domnu Felix Stroe ne-au scos județul din sărăcie și ne-au oferit noi perspective în vederea dezvoltării poporului și societății românești”.

Fiindcă n-au ajuns la polițiști, de supărare, jandarmii au bătut atunci jumătate din cetățenii din cartierul Palas. Contactat telefonic, șeful Jandarmeriei Constanța respinge acuzațiile: „Sunt glumițe între colegi. Păpușelul ăla de Cobaru și celălalt Guntaru sunt niște sorosiști nesimțiți, băga-le-aș **** și în morții ****, fu****, o să vadă ei”.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 7.561 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.