Copilul s-a rănit, după ce mama lui ar fi pus la uscat rufe pe sobă, care ar fi luat foc și ar fi căzut peste copil. „La sosirea echipajului TIM, copilul în vârstă de trei ani prezenta arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corpului. Copilul a fost intubat și sedat”, au anunțat reprezentanții ISU Vaslui.

Copilul a ajuns, în cele din urmă, la București, unde a fost operat, după ce în prealabil a fost plimbat două zile între spitalele din Bârlad și Iași.

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu l-au operat, iar acum băiatul este intubat la secţia de Terapie Intensivă. Medicii, însă, sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele lui de supravieţuire.

Până să fie transferat în Capitală, copilul a fost plimbat prin alte două spitale. Iniţial, a fost dus la spitalul din Bârlad, însă doctorii au decis să-l trimită la Spitalul de Pediatrie din Iaşi. După ce a fost operat în capitala Moldovei, doctorii de la Spitalul Sfânta Maria au hotărât să-l trimită la Bucureşti, deşi la Iaşi există o secţie de mari arşi, abia deschisă.

Medicii spun că a suferit inclusiv arsuri ale căilor respiratorii. Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde sunt locuri de pediatrie pentru mari arși, și-a dat acceptul să-l primească, dar transferul nu s-a putut face pe timpul nopții și pe ceață pentru că elicopterul SMURD nu zboară în aceste condiții. În cele din urmă, copilul a fost adus în Bucureşti cu un echipaj mobil de Terapie Intensivă.

 

(Visited 240 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.