După un an și jumătate de mandat în fruntea Constanței, amiralul Vergil Chițac a reușit să închege o minunăție de epistolă, pe care a pitit-o discret, dar eficient, în plicul albastru de la SPIT cu taxele și impozitele cetățenilor. Să vezi lacrimi, făgăduieli și jurăminte arzătoare în scrisoare că el, primarul, care va să zică, chiar muncește pentru această urbe oropsită.

Bineînțeles, a uitat bietul de el cum își vărsa veninul pe mișelul Făgădău care trimitea, așijderea, scrisori electorale plătite din banii publici. Acum nu se mai pune, căci „din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica”. Adică aceleași metehne idioase, dar cu haine de gală cu epoleți aurii.

Pe trei coli de hârtie, față-verso, primarul Chițac ne anunță glorios: „Fraților, am înfrânt!”. Cică a fost un an de mandat greu, dar cu realizări grele, cu foloase ce atârnă greu la standardul de viață al stimabililor concetățeni, puțini buimăciți, de altfel, de meșteșugul vorbelor primaretului.

„În acest moment, vă asigur că orașul nostru se îndreaptă în direcția potrivită…”, exclamă Chițac. Coane, oriunde îl îndrepți, doar spre strada Ștefan cel Mare, b-dul Aurel Vlaicu, b-dul Lăpușeanu, b-dul Tomis, zona Peninsulară să nu fie. Că acolo rămâne poticnit în noroaie, blocaje în trafic sau în țesăruta maiestuoasă de sensuri unice. Într-adevăr, ai mișcat orașul în acest an de mandat, dar așa scrufulos ai făcut-o de ne plângem unii altora de milă când vedeam ce a fost și ce a ajuns Constanța.

Primarele Chițac ne asigură că „dacă rămânem uniți” și facem lucrurile așa cum vrea el, „Constanța va redeveni un oraș cu adevărat puternic”. Dar ce cuvinte mari, câtă substanță zămuiește din fiecare consoană pe care amiralul o așează pe foile electorale plătite din dările prostimii. Să rămânem uniți în jurul papițoilor politici cu care a venit la pachet în Primărie, să rămânem uniți în jurul coanei Joițica Ovanesian, în jurul noii camarile regale care birjărește bugetul local și instituțiile publice doar spre propriile înavuțiri? Să fim uniți în jurul monumentului de aroganță care a devenit primarul, a bătăilor de joc care aliniază cetățeanul în ședințe colective de umilire publică?

După epuizarea lozincilor copiate din cărțile de dezvoltare personală, primarul conul Chițac a deșertat cornul abundenței de proiecte, lucrări și promisiuni de viitor. La fel de amnezic, vorbește de pagini întregi de proiecte și investiții pe care le prezintă ca pe trofee personale, când, în realitate, sunt proiectele făcute de fosta administrație de tristă amintire.

Ceea ce nu pare a înțelege primarul Chițac este că a pierdut total contactul cu orașul, cu constănțenii și inclusiv cu alegătorii săi. Scrisorile copiate de la Făgădău și ambalate în plicuri SPIT nu vor putea șterge modul arogant în care se raportează la constănțeni, politicile anti-cetățeni și deciziile injuste care au dat orașul îndărăt cu mulți ani.

(Visited 308 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.