Publicații online precum Flacăra Ortodoxiei sau Doxologia (ce aparține Mitropoliei Moldovei și Bucovinei), publică articole în care sunt menționați sau citați anumiți „oameni de știință“ din Rusia, care ar fi descoperit că rugăciunea și a face semnul crucii sunt benefice din punct de vedere medical.

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaște sau sanctuarele. Oamenii de știință din Petersburg au dovedit-o și au descoperit și mecanismul „material” al acestui fenomen divin.

<O rugăciune este un remediu puternic>, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. <Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei>“, se arată în articolul publicat pe doxologia.ro

Din același articol aflăm că un alt cercetător rus, Angelina Malakovskaia, a descoperit că rugăciunile pot neutraliza radiațiile, iar bătutul clopotelor e bun împotriva epidemiilor.

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar și radiațiile. Se știe că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de măsură pentru radiații au arătat valori care depășeau capacitatea de măsurare a instrumentului. Însă în apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiațiilor era normală.

Oamenii de știință din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii și bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăți vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care răsună omoară virușii de gripă, hepatită și tifos.“, se mai arată în articol.

De asemenea, potrivit celor de la Flacăra Ortodoxiei, care o citează pe aceeași Angelina Malahovskaia, semnul sfintei cruci are „efecte bactericite“.

Sursa: flacaraortodoxiei.ro

Articolele originale au fost preluate și traduse de pe site-uri rusești precum aif.ru sau pravda.ru 

Savanții ruși sunt una dintre autoritățile preferate pe care le invocă adepții ideilor pseudoștiințifice și amatorii de senzațional. În realitate, oamenii de știință din Rusia nu sunt pasionați în mod deosebit de pseudoștiință, însă media tabloidă rusească, reprezentată de site-uri gen „Pravda”, prosperă, iar o parte din presa online românească sau cea ortodoxă, după caz, preia titlurile senzaționale de acolo.

Iată și alte realizări și descoperiri atribuite savanților ruși:

Un cercetator rus a reusit sa surprinda in imagini sufletul parasind trupul in momentul mortii!
Programarea prin cuvinte a ADN-ului
Corpul uman este format din raze de lumină
Oamenii au fost creați de o civilizație extraterestră
ADN-ul uman e un Internet biologic
Apa are memorie
Dosarele X ale armatei sovietice
Savanții ruși au descoperit din satelit orașul secret de sub Sarmizegetusa
Iadul exista! Geologii rusi au reusit sa inregistreze audio zgomote din infern

Nu dăm link-urile către articole, însă dacă sunteți curioși să ciți despre aceste fabuloase realizări, le puteți găsi foarte ușor folosind Google.

 

(Visited 854 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.