Actualitate

„Şi-a ieşit din minţi!”. Primarul Vrabie, din Medgidia, acuzat de violenţă asupra colegilor

Viceprimarul din Medgidia, Luminiţa Vlădescu aduce acuzaţii grave la adresa primarului Valentin Vrabie. Femeia a detaliat pe pagina ei de Facebook un episod în care ea şi un coleg din primărie au fost înjuraţi şi agresaţi fizic de edil.

Scris de 
 pe data 
14 februarie, 2018
UPDATE 13.20

Luminiţa Vlădescu (foto stânga sus) a scris o postare în care povesteşte cum ea şi colegul ei, consilierul Narcis Ion (foto centru), au fost victimele agresiunilor primarului Valentin Vrabie. Scenele de violenţă ar fi avut loc, conform relatărilor viceprimarului, în cursul zilei de marţi, 13 februarie.

În această după-amiază a fost programată ședința pe comisii din cadrul Consiliului Local Municipal Medgidia. Cu putin timp înainte, colegul meu Narcis Ion, i-a solicitat respectuos primarului Valentin Vrabie câteva lămuriri cu privire la anumite proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Joi 15 Februarie 2018. În loc de răspunsuri, primarul Vrabie și-a ieșit din minți și a reacționat extrem de violent, agresându-ne fizic prin îmbrânceli către ușă și răsucit de mâini, chiar in biroul acestuia, dar și verbal folosind un limbaj greu de reprodus, un limbaj suburban, nedemn de poziția unui primar de municipiu„, a scris Luminiţa Vlădescu.

Totodată, viceprimarul Vlădescu menţionează că ieşirile violente ale primarului Vrabie sunt manifestări ce se petrec în mod regulat şi dă alte două exemple:

„A devenit deja o practică această atitudine violentă și nu pot uita cum în Octombrie 2016 s-a deplasat la Peștera să bată un consilier local PNL, care a avut îndrăzneala să-i ceară lămuriri privind situatii financiare ale primăriei.

O altă situație similară a avut loc tot la Medgidia, când un alt coleg din Consiliul Local, Marian Butnaru a fost luat de mână și dat afară din birou, după care în stilul caracteristic i-a trântit și ușa în nas, la propriu.

Dacă în alte dăți am încercat să trec cu vederea și să nu dau curs provocărilor josnice la care am fost supusă, de această dată sunt hotărâtă să mă adresez autorităților și tuturor Instituțiilor abilitate care sunt în măsură să oprească cu orice preț acest individ care se crede pe propria moșie.

NU pot tolera acest comportament prin care primarul Vrabie jignește permanent, apoi se victimizează.Vă las pe dv. să judecați dacă situația revoltătoare prin care am trecut astăzi, se poate numi normalitate.

Postarea de pe contul de Facebook al viceprimarului Luminita Vladescu.

Primarul Valentin Vrabie are o altă versiune a poveștii și neagă acuzațiile făcute de viceprimar. Contactat telefonic, Vrabie a declarat pentru Constanța de Azi că nu a fost vorba despre niciun act de violență și că a fost provocat în mod intenționat.

„Doamna viceprimar și cu un consilier local, Narcis Ion, au intrat în secretariatul primăriei. Narcis Ion a intrat în biroul primarului, eu discutam cu o persoană în acel moment. L-am poftit cuviincios să iasă afară pentru că sunt într-o discuție cu cineva. Dumnealui, cum să spun… Civismul din domnul consilier a vrut să dovedească că el este cetățean și primăria e o instituție publică. I-am spus că este în biroul primarului și port o discuție. Dumnealui, foarte agresiv, mă punea pe mine la punct, oarecum, că eu trebuie să îl ascult pe el în momentul acela.

L-am invitat în sala de consiliu unde era ședință de comisie și unde domnul consilier Narcis trebuia să se afle, să producă soluții și idei și rezolvarea problemelor cetățenilor, iar dumnealui a venit să mă incite, să mă irite, să mă provoace.

În următorul moment m-am ridicat, l-am poftit ușor, ușor, spre ușă, ușa fiind deschisă. Când am ajuns la ușa biroului, pe hol, la secretariat era și doamna viceprimar. Eu cu doamna viceprimar n-am schimbat nicio vorbă, n-am atins-o. De fapt, nu vorbesc cu dumneaei din noiembrie 2017, când a votat împotriva salariilor Spitalului Municipal Medgidia”, a povestit Valentin Vrabie.

El a mai adăugat că altele sunt motivele pentru care consilierul și viceprimarul au ales să-l provoace din dorința de a crea un scandal public și susține că are și martori care pot infirma acuzațiile.

„Motivul pentru care au făcut lucru acesta este că, de fiecare dată când Valentin Vrabie reușește să atragă finanțări la Medgidia și, chiar ieri, am fost anunțați că am obșinut o finanțare europeană transfrontalieră cu Dobrich, opt milioane de euro în oglindă (patru Medgidia, patru Dobrich), imediat acel lucru a avut un impct foarte bun în rândul cetățenilor și ca să umbrească orice realizare a mea, dumnealor fac circ sau instigă.

Eu am martori, care erau în biroul meu, dar eu nu am timp să fac circul doamnei vice. Doamna vice și PSD-ul în geral, nu au făcut în Medgidia decât circ în toți anii în care s-au aflat într-un număr mare și, mai mult decât atât, au participat și au votat îndatorarea Medgidiei până în 2028, lucru care îmi este foarte greu acum. Eu trebuie să găsesc soluții să plătesc inclusiv datoriile acestor indivizi.

Este o situație conflictuală pentru că faptele mele încep să-i irite pe cei care nu au făcut nimic la Medgidia, dar nici pe alții nu îi lasă să facă. Eu le spun tuturor că, oricât de mult m-ar bloca sau ar încerca să-mi oprească activitatea, nu vor reuși”, a completat Vrabie.

 

Actualitate