Umor

Situație inedită la Primărie. O angajată semna de 7 ani documentele cu „Nepoata“

Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
25 martie, 2021

Un audit la Primăria Constanța a descoperit mari nereguli în activitatea funcționarilor publici. Pentru că 95% dintre cei care lucrează au ajuns acolo pe nepotisme, pile și relații, pentru a nu exista problemele în circuitul documentelor se semnau cu gradul de rudenie pe baza căruia au fost angajați.

Așa s-a ajuns ca toate certificatele de urbanism să fie semnate cu Nepoata. Explicația funcționarilor din Primărie e simplă:

„Numele noastre nu spun nimic. Așa că ne semnăm cu nepoata sau fina. Altfel dai drumul la un referat semnat de nepoata domnului primar, sau amanta domnului vice”, spune Mitel Cumnățescu, angajat în Primărie.

Potrivit Curții de Conturi, angajările în Primărie se fac strict pe baza arborelui genealogic, care din 2007 a înlocuit CV-ul și examenul de competențe.

Probleme mari au apărut după ce noua conducere a Primăriei a venit cu o nouă garnitură de „cumnate”, „nepoate” și „amante”, înregistrându-se suprapuneri de semnături.

„E greu, lucrăm în condiții dificile acum, stres maxim. Îți apare un document sau o cerere semnată de „Cumnata” și nu știi ce să faci fiindcă nu știi a cui cumnată e. Ar trebui să fie „cumnata Chi” – dacă e din partea domnului Chițac – sau „cumnata Fă” – dacă e de la Făgădău. Să știm și noi cum să abordăm situația”, se plânge și Fănica Asurorii, o veche funcționară angajată în 2020 fără concurs.

Actualitate