Actualitate Eveniment

Şoferi de microbuze din Constanţa, amendaţi de poliţişti pentru ilegalităţi

Scris de 
 pe data 
20 februarie, 2023

În goana după profit, foarte mulţi şoferi ai firmelor de transport încalcă Legea şi pun în pericol nu doar siguranța pasagerilor, ci a celorlalți participanți la trafic. În cursul săptămânii trecute, poliţiştii constănţeni au amendat 55 de şoferi de microbuze care transportau persoane pe raza municipiului şi a judeţului.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa transmite că în perioada 13-19 februarie 2023, polițiști din cadrul Serviciului Rutier și al formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pe linia transportului public de persoane și de marfă.

„În urma activităților, polițiștii au aplicat 178 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 71.000 de lei, dintre care 55 pentru nerespectarea legalității transportului public de persoane și 123 pentru nerespectarea legalității transportului public de marfă“, se arată în comunicatul IPJ.

Potrivit poliţiştilor, şoferii de microbuze au fost amendaţi pentru nepurtarea centurii de siguranţă, pentru viteză, pentru defecţiuni tehnice şi alte abateri de la normele comune Europene privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier (HG 69 din 2012).

Actualitate