Potrivit Digi24, plecarea a avut loc pe la aeroportul Otopeni, duminică dimineață.

Pașaportul Sorinei a fost ridicat vineri de mama adoptivă, Ramona Săcărin, de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj.

Prefectul Narcis Purcărescu a arătat că paşaportul a fost emis la Craiova, pentru că aici a fost ultimul domiciliu al familiei adoptive. Joi, magistraţii Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de a interzice ieșirea din țarp a Sorinei.

La începutul săptămînii, procurorul general interimar, Bogdan Licu, declarat că paşaportul fetiţei din Baia de Aramă a fost oprit de către un procuror al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru că existau indicii că documentul ar fi fost obţinut „prin metode nu tocmai legale”.

Nu a fost nimeni pus sub învinuire sub acest aspect, dar atunci au existat date şi indicii privind nereguli existente la momentul eliberării paşaportului”, a explicat Licu.

Fetița fusese ridicată cu mascații de la familia fostei asistente maternale care a îngrijit-o în ultima perioadă.

Direcția pentru Protecția Copilului a explicat că familia respectivă și-a pierdut atestatul care îi permitea să aibă grijă de Sorina.

De asemenea, asistenta maternală ar fi refuzat în mai multe rînduri, în scris, să o adopte pe fetiță.

 

(Visited 80 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.