Cu toate acestea, ministrul a găsit „dezastru, mizerie și debandadă”, iar măsura găsită a fost demiterea a două asistente-șef. În termeni mai populari, am putea spune că ministrul „s-a supărat ca prostul pe sat”, de parcă asistentele șef erau managerii spitalului. Felul în care arată spitalul este responsabilitatea conducerii, inclusiv a CJC, cel care administrează unitatea spitalicească.

Ministrul sănătăţii Sorina Pintea a verificat Spitalul Judeţean din Constanţa şi a cerut demiterea a două asistente-şefe şi sancţionarea directorului administrativ.  „Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, acestea sunt concluziile controlului din această noapte.

La neurologie, ministrul a găsit mizerie pe jos, suporturi de perfurzii pe care se vedeau urme de sânge şi prosoape de pânză murdare, acolo unde ar fi trebuit să fie unele de hârtie. A propus demiterea asistentei-şefe a acestei secţii.

De remarcat că în toate cele trei secţii lipsesc la intrare materialele de protecţie, echipamentele de protecţie, dar, repet, Secţia neurologie nu este în regulă. (…) În primul rând, la intrarea în secţie nu există dezinfectanţi, în toate saloanele pe care le-am văzut, în sălile de tratament erau nişte prosoape în loc de prosoape de hârtie, care pe lângă că erau prosoape din material, erau şi murdare. Într-un salon care era gol, deci ar fi trebuit să fie curat, aşteptând să primească bolnavii, pardoseala era mizerabilă, era un suport pentru perfuzie, era cu pete de sânge, necurăţat, astea sunt chestiuni care ţin de siguranţa pacientului şi de calitatea îngrijirilor“, a afirmat Sorina Pintea.

Am propus schimbarea asistentului sef de pe Sectia neurologie. Dar, in general, directorul de ingrijiri al spitalului are nevoie de un avertisment, pentru ca trebuie sa supravegheze aceste aspecte. (…) Povestea cu merge si asa eu nu o mai tolerez”, a declarat ministrul Sanatatii.

Pintea spune că problemele încep de la intrarea în secţii, unde nu există materiale de protecţie şi nici dezinfectaţi.

Ministrul a făcut a doua propunere de demitere la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde rudele pacienţilor s-au plâns că sunt repezite de angajaţii spitalului şi că nu le spune nimeni ce se întâmplă cu apropiaţii lor.

 

(Visited 7.781 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.