Sănătate

Spitalul Județean Constanța lasă Năvodariul fără Urgențe Pediatrie noaptea. Măsura, temporară, este impusă de criza de medici de la Constanța

Spitalul Județean a anunțat că va folosi medicii de la Năvoari pentru aigurarea gărzilor la Constanța.

Scris de 
 pe data 
29 mai, 2023

În urmă cu aproximativ un an, la Centrul de Sănătate Năvodari, unde funcționează și o Unitate de Primiri Urgențe (UPU SMURD), au fost angajați 4 medici padiatri pentru a asigura gărzi permanente Primiri Urgențe Pediatrie chiar și pe timpul nopții.

Totul a funcționat foarte bine cu noii medici, până zilele trecute când Spitalul Județean Constanța a fost nevoit să dispună, ca măsură temporară, sistarea gărzilor de noapte pe Pediatrie pentru a putea muta o parte din medicii de la Năvodari la Constanța.

Admitere Ovidius Constanta 2023

„Liniile de gardă din cadrul punctului de lucru extern UPU SMURD Năvodari sunt asigurate de către 4 medici specialişti pediatri, conform graficului de gardă pe luna în curs, fiind rezolvate aici doar urgenţele minore, cele majore fiind redirecţionate către UPU SMURD din cadrul SCJU Constanţa.

În perioada care urmează, medicii pediatri care activează în cadrul punctului extern UPU SMURD Năvodari vor contribui la asigurarea liniilor de gardă din cadrul cabinetului de pediatrie al UPU din SCJU Constanţa”, se arată în comunicatul de presă al Spitalului Județean.

Potrivit Spitalului Județean, măsura este temporară, urmând ca această situaţie să se remedieze în momentul angajării unui medic urgentist pediatru.

În acest sens, la Năvodari va exista linie de gardă pentru Pediatrie zilnic, de luni până duminică, între orele 08.00-20.00.

„Depunem toate eforturile pentru rezolvarea cât mai rapidă a acestei situaţii. Totodată vom continua să asigurăm permanenţa pentru pacienţii pediatrici pe timpul nopţii, urgenţele minore urmând să fie preluate de medicul specialist UPU de gardă”, se mai arată în comunicatul Spitalului Județean.

Măsura anunțată de Spital nu a fost pe placul primarului orașului Năvodari, Florin Chelaru, care spune că nu poate fi de acord cu o asemenea decizie.

„Indiferent care sunt motivele invocate de Spitalul Județean, vă informez că eu ca primar al orașului nu sunt de acord și nu susțin această decizie. Am pus mult suflet și am investit foarte mult în modernizarea, dotarea și deschiderea Centrului de Sănătate Năvodari și nu este normal ca aceste decizii să ne afecteze orașul și mai ales sănătatea copiilor noștri.

În acest sens, voi solicita conducerii Spitalului Județean să reanalizeze această decizie și să ia măsurile necesare pentru asigurarea gărzilor de Pediatrie inclusiv pe timpul nopții!

Important: Pentru a clarifica anumite aspecte, trebuie știut că Primăria Năvodari este proprietara clădirii Centrului de Sănătate, însă aceasta a fost predată Spitalului Județean, instituție care coordonează și este responsabilă în totalitate de actul medical desfășurat aici”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Actualitate