Potrivit proiectului de hotărâre privind modificarea statului de funcții și organigramei la Spitalul Clinic de Urgență (SCJU) „Sf. Apostol Andrei” Constanța, inițiat de președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, numărul de posturi în cadrul spitalului va fi suplimentat.

Proiectul, care va fi supus votului consilierilor în ședința ordinară de vineri, 27 iulie 2018, prevede ca efectivul salariaților cuprinși în organigrama SCJU Constanța să se mărească cu 133 de posturi, ajungând astfel la un total de 2988 de angajați.

Se vor înființa, așadar, 69 de posturi pentru activitatea spitalului finanțată de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța, 33 de posturi pentru crearea unei noi structuri, respectiv a Compartimentului de îngrijiri paliative di cadrul secției de Oncologie și trei posturi pentru structura UPU-SMURD – punct lucru Băneasa pentru a asigura continuitatea activității medicale de specialitate.

De asemenea, se vor înființa patru posturi pentru Centrul de Sănătate Mintală copii în vederea dării în folosință a staționarului de zi, 23 de posturi pentru medicii rezidenți și un post asistent autopsier pentru Serviciul Județean de Medicină Legală.

Astfel, potrivit noii organigrame, Spitalul Județean va avea nevoie de:

  • 8 medici
  • 49 asistenți medicali
  • 27 infirmiere
  • 7 brancardieri
  • 8 îngrijitoare
  • 23 medici rezidenți
  • 11 (registratori medicali, kinetoterapeuți, logoped, fizician, băieșițe, fiziokinetoterapeuți)

Chiar dacă proiectul va fi probabil aprobat vineri, încă nu este cert când anume vor fi scoase la concurs noile posturi.

 

(Visited 6.928 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.