Detectoarele automate de gaze naturale ar trebui montate, după cum stabilește legislația în vigoare, în încăperile în care există pericolul acumulărilor de gaze naturale. Potrivit unor lămuriri aduse recent de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), aceste detectoare ar trebui instalate la bloc inclusiv pe casa scărilor.

Astfel, raportat la prevederile art. 144 alin. (1), pentru siguranța în alimentarea cu gaze naturale, se impune montarea detectoarelor automate de gaze naturale și pe casa scării pentru a putea fi detectate scăpările accidentale de gaze naturale. Conform prevederilor normelor tehnice în vigoare, robineții de închidere asupra cărora acționează automat electroventilul se prevăd, după caz:

a) înaintea fiecărui contor;

b) pe fiecare ramificație importantă;

c) pe fiecare conductă care alimentează grupuri de arzătoare montate la aparate, mese de lucru, laboratoare etc.;

d) la baza fiecărei coloane; dacă plasarea robinetelor de la baza coloanelor nu se poate face în condiții de securitate și estetică corespunzătoare, se admite montarea unui singur robinet pentru un grup de coloane care alimentează maximum 24 de puncte de consum.

Detectoarele automate de gaze naturale și electroventilele corespunzătoare pot fi instalate numai de către firme autorizate de ANRE, iar instalațiile vor fi verificate la intervale de cel mult doi ani. Revizia tehnică a instalațiilor de gaze naturale se face la cel mult zece ani.

În lipsa acestor dispozitive funcționale, instalațiile nu vor fi verificate, iar revizia nu va fi efectuată.

Sursa: avocatnet.ro

(Visited 3.551 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.