Politică

Stelian Ion, mesaj pentru Chițac: „Nu vreți să vă retrageți acasă, în Eforie, să vă bucurați de pensia specială?”

„Eu insist: nu vreți mai bine să vă retrageți liniștit acasă, în Eforie, să vă bucurați de frumoasa pensie specială fără să mai încurcați borcanele prin Constanța?”

Scris de 
 pe data 
12 mai, 2023

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a explicat în această dimineață, pe Facebook, de ce a fost nevoit să dispună scoaterea pavelelor de pe strada Ștefan cel Mare, aflată de aproape doi ani de zile în lucrări de reabilitare.

Edilul spune că lucrarea a fost executată prost și că remedierea se va face strict pe cheltuiala constructorului.

„Am cerut constructorului să refacă pavajul de granit de pe Ștefan cel Mare, pentru că altfel nu îi vom recepționa lucrarea, iar acesta a început deja intervenția. Decizia am luat-o acum, pentru că a fost nevoie de timp în care să observăm comportamentul la utilizare al pavajului.

Foarte important de reținut este faptul că intervenția suplimentară este făcută pe cheltuiala constructorului. Constanța nu va cheltui niciun ban de la buget pentru acest lucru. Reamintesc faptul că întreg proiectul de pe Ștefan cel Mare este realizat cu fonduri europene.

Numai cine nu muncește nu greșeste, mai important este să nu persistăm în greșeală. Aveți încredere, va fi mai bine”, a declarat Vergil Chițac.

Stelian Ion: „Hai acasă, la Eforie”

O reacție virulentă la acest mesaj a venit din partea deputatului USR Stelian Ion, contracandidatul lui Vergil Chițac în alegerile locale din 2020.

Acesta îl întreabă pe Chițac de ce a fost nevoie să treacă un an de zile pentru ca Primăria să constate faptul că lucrarea se face prost și cine va răspunde de disconfortul cetățenilor și prejudiciile aduse afacerilor din zonă.

„V-a trebuit un an de zile să vă dați seama că lucrarea e de proastă calitate? De ce nu ați luat decizia asta mai din timp? De ce i-ați lăsat să lucreze atât de prost? De ce nu le-ați trimis nici măcar o notificare? Asta e mostră de incompetență. Nu dați bani acum pe refacerea pavajului, dar riscați să pierdeți întreaga finanțare europeană, așa cum ați mai pierdut și altele. Și cu afacerile închise din acea zonă, cu timpul pierdut și disconfortul creat constănțenilor cum rămâne?

Veniți astăzi cu noi în zona de unde scoateți pavelele ca să discutați cu oamenii care locuiesc sau au magazine acolo! Sunt sigur că nu o veți face, fie din aroganță, fie din lașitate. Ne aruncați firimituri de informații pe FB abia după ce iau foc spiritele și cu asta v-ați spălat pe mâini”, i-a transmis primarului, printr-un comentariu, Stelian Ion.

Deputatul USR insistă chiar însă ca primarul să se retragă din funcție pentru a nu mai „încurca borcanele prin Constanța”:

„Eu insist: nu vreți mai bine să vă retrageți liniștit acasă, în Eforie, să vă bucurați de frumoasa pensie specială fără să mai încurcați borcanele prin Constanța?”

Actualitate