Actualitate

Străzile Nicolae Iorga, Poporului și Ion Rațiu vor fi cu sens unic, de săptămâna viitoare

De marțea viitoare, 6 aprilie, 3 străzi importante din Constanța vor deveni artere cu sens unic.

Scris de 
 pe data 
30 martie, 2021

Primăria Municipiului Constanța implementează un proiect de resistematizare rutieră în zona centrală a orașului care are ca scop decongestionarea traficului rutier și îmbunătățirea mobilității urbane durabile.

Începând de marți, 6 aprilie, 3 străzi din Constanța vor deveni artere rutiere cu sens unic. Traficul rutier va fi resistematizat astfel:

– strada Nicolae Iorga devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Mamaia;

– strada Ion Rațiu devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Mamaia spre bulevardul Tomis;

– strada Poporului devine arteră cu sens unic, dinspre bulevardul Tomis spre strada Mihai Viteazu.

Primăria Constanța susține că prin aplicarea acestor măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier din zonele intens circulate și va reduce poluarea.

Astfel, se va evita blocarea circulației rutiere în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”.

Traficul rutier va fi fluidizat la intersecția străzii Poporului cu bulevardul Tomis, prin interzicerea virajului la stânga. De asemenea, se va reduce ambuteiajul format la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân, prin crearea a 2 benzi cu sens unic pe fiecare arteră rutieră.

Primăria Constanța susține că lucrează în paralel la crearea de noi spații de parcare pe străzile adiacente situate în zona delimitată de străzile Ion Rațiu, Soveja, Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia. Conform proiectului, se va putea parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.

Actualitate