Ariepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie Petrescu s-a întrecut pe el și în acest an reușește să facă unul dintre cele mai notabile gesturi caritabile de când este preafericit la Constanța.

Teodosie reunță la simpaticii cercei din cireșe, pe care îi purta cu plăcere în fiecare lună mai, și donează fructele către un azil de bătrâni. Vestea este surprinzătoare chiar și pentru cei din jurul arhiepiscopului.

Nu împarte cu nimeni și nimeni nu îndrăznește să-i ceară, deși tuturor ne plouă în gură. De îndată ce apar pe piață, el este primul care cumpără cu kilogramele, fără să se uite la bani“, spune unul dintre argații lui Teodosie.

„Este adorabil să-l vezi cum umblă prin Arhiepiscopie cu cireșe la urechi și un bol plin în brațe. Când ne mai pune să aruncăm sâmburii, ne ducem toți într-o cămară și-i împărțim frățește, apoi îi sugem cât putem“, intervine un alt argat.

Dar iată că Dumnezeu e Mare! Nici nu știți cât de mult adoră sfinția sa să poarte cerceii din cireșe și faptul că îi donează ar trebui să însemne mult pentru acei oameni norocoși“, mai spune argatul.

Cele 15 cireșe care vor ajunțe la un azil de bătrâni din Constanța vor fi curățate de sâmburi și tăiate mărunt, ca astfel să fie împărțite în mod egal. Cu toate acestea, pensionarii nu par să fie prea impresionați de gestul lui Teodosie deoarece, spun aceștia, nici nu mai știu ce sunt acelea cireșe și habar n-au cum arată.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 498 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.