Actualitate Administraţie

Suspendarea regulamentului din Peninsulă, atacată cu recurs. USR: Cine l-a împuternicit pe avocat pentru a acționa în numele tuturor consilierilor locali?

Suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a fost atacată cu recurs de avocatul Consiliului Local. Consilierii locali USR Constanța au reacționat, declarând că decizia a fost luată fără consultarea și aprobarea consilierilor locali și solicită retragerea recursului.

Scris de 
 pe data 
21 ianuarie, 2022

Amintim că la mijlocul lunii decembrie 2021, judecătorii Tribunalului Constanța au decis suspendarea regulamentului de acces în Peninsulă, impus de primarul Vergil Chițac. Regulamentul intrase în vigoare din data 15 noiembrie 2021. Locuitorii din zonă s-au arătat extrem de revoltați, spunând că regulile impuse sunt aberante și că primarul Chițac nu s-a consultat și cu ei. Au fost montate bariere, iar constănțenii au protestat în repetate rânduri, solicitând primarului ca regulamentul să fie suspendat. În cele din urmă, oamenii și-au căutat dreptatea în justiție, iar regulamentul a fost suspendat.

Cu toate acestea, dosarul a ajuns acum pe masa magistraților Curții de Apel, după ce, în cursul zilei de joi, 20 ianuarie 2022, avocatul Consiliului Local a atacat cu recurs decizia Tribunalului.

Consilierii USR Constanța au reacționat public în urma acestei acțiuni, acuzând faptul că avocatul, deși a acționat conform contractului, nu a fost mandatat de Consiliul Local pentru a depune recursul.

Situația regulamentului de acces în Peninsulă continuă să ne uimească și să ne revolte în același timp. Fără ca noi, consilierii USR Constanța, să fim consultați, avocatul Consiliului Local Constanța a atacat cu recurs decizia Tribunalului de a suspenda regulamentul.

Conform codului administrativ, Consiliul Local are inițiativă și hotărăște, în condițiile legii, în toate problemele de interes local urmărind, în primul rând, promovarea și respectarea intereselor cetățenilor (!)“, se transmite într-o postare de pe pagina USR Constanța.

Mai mult, useriștii, care solicită retragerea recursului, vor să știe cine l-a împuternicit pe avocat în luarea acestei decizii.

Avocatul Primăriei a acționat conform datoriei contractuale pentru a introduce recursul, însă acest lucru nu se poate face fără acordul majoritar al Consiliului Local. Astfel, am vrea să știm cine l-a împuternicit pe domnul avocat pentru a acționa în numele tuturor consilierilor locali, știut fiind faptul că acest demers nu poate fi făcut fără mandatare din partea Consiliului Local?

De asemenea, suntem de părere că, atunci când nu există oportunitate iar interesul cetățeanului este servit mai bine prin neexercitarea unei căi de atac, obligația de a formula recurs nu trebuie absolutizată și dusă la extrem.

În repetare rânduri, ne-am exprimat punctul de vedere în legătură cu necesitatea modificării regulamentului din Zona Peninsulară, în așa fel încât să ajungă la o formă care să mulțumească atât riveranii, cât și operatorii economici care își desfășoară activitatea în zonă. Drept urmare, ne manifestăm în continuare dorința de a găsi o soluție procedurală pe care să o propunem partenerilor de coaliție locală, în vederea renunțării la această cale de atac.

.

Actualitate