Potrivit deciziei dată de magistraţii Secției de „Contencios Administrativ și Fiscal“, a fost adminsă cererea prin care este cerută suspendarea regulamentului de acces în Peninsulă. Hotărârea este executorie, fapt ce a obligă administraţia locală să ridice barierele din zonă.

Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 5 zile.

Amintim că regulamentul de acces în Zona Peninsulară a intrat în vigoare din data 15 noiembrie 2021. Locuitorii din zonă s-au arătat extrem de revoltaţi, spunând că regulile impuse sunt aberante şi că primarul Vergil Chiţac nu s-a consultat şi cu ei.

În aceeaşi zi au fost montate și barierele de acces în zonă, iar riveranii au inițiat o campanie de strângere de semnături pentru anularea regulamentului. Constănţenii au protestat în repetate rânduri, cerând primarului ca regulamentul să fie suspendat şi chiar l-au invitat pe edil la discuţii. Toate propunerile și observațiile pe care municipalitatea le-a primit, atât din partea riveranilor, cât și a operatorilor economici din zonă au fost ignorate de primarul Vergil Chițac și de city manager-ul Felicia Ovanesian.

La inițiativa consilierilor locali USR Constanţa, în Consiliul Local Constanța a fost supusă la vot suspendarea regulamentului, însă cei de la PNL și PSD s-au abținut şi, astfel, regulamentul lui Chiţac a rămas în vigoare. De asemenea, primarul a respins amendamentele pentru modificarea regulamentului, propuse ulterior de consilierii USR şi PNL.

Dorim modificarea acestui Regulament dar, până la modificarea lui dorim suspendarea, pentru că a venit iarna, iar condițiile de acces sunt foarte grele și sperăm să găsim înțelegere, într-un fel sau altul, din partea consilierilor sau a Primăriei“, spunea o locuitoare din zonă la protestul organizat recent, pe 12 decembrie.

(Visited 2.492 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.