Mai mulți asistenți medicali, din cabinete de medicină de familie, ne-au semnalat că riscă să rămână fără locuri de muncă după ce OAMGMAMR, filiala Constanța, unde plătesc lunar cotizații consistente, a blocat încă din luna noiembrie platforma on-line de cursuri, astfel încât nu își mai pot efectua numărul necesar de credite pentru avizul 2019. În această situație se regăsesc sute de asistenți, care s-au lovit însă de un zid atunci când s-au adresat OAMGMAMR, filiala Constanța.

„Aceste credite trebuiau obținute până la sfârșitul anului 2018, pentru avizul 2019. Foarte multe dintre noi, având un an aglomerat și foarte solicitant, am lăsat spre sfârșitul anului aceste cursuri, care se fac on-line, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți. Însă, OAMGMAMR Constanța a suspendat încă de anul trecut, luna noiembrie, această platformă, și nici până astăzi nu a reactivat-o, astfel încât noi riscăm ca în curând să nu mai putem practica meseria deoarece nu avem aviz și ne pierdem dreptul de liberă practică. Ne-am adresat OAMGMAMR, filiala Constanța, însă acolo e stat în stat. Nu te bagă nimeni în seamă, nu face nimeni nimic pentru a rezolva probleme asistenților medicali, deși ei stau acolo pe cotizațiile și taxele plătite de noi. Își bat joc de noi, cei care, în realitate, chiar muncim și le susținem lor salariile și bonusurile”, ne-a declarat una dintre asistente care a refuzat să i se facă public numele de teama repercursiunilor.

Într-adevăr, pe site-ul OAMGMAMR, filiala Constanța, era publicat un ANUNȚ IMPORTANT în acest sens:

„Avand in vedere ca in acest moment suntem in plin proces de avizare/reavizare pentru anul 2019 si numarul dosarelor depuse pentru obtinerea avizului anual pentru exercitarea profesiei este foarte mare, activitatea pe platforma de cursuri ramane suspendata.

CONFORM PREVEDERILOR LEGALE VA REAMINTIM CA ASISTENTII MEDICALI CARE AU PROFESAT MAI MULT DE 6 LUNI IN ANUL 2018 AVEAU OBLIGATIA DE A EFECTUA NUMARUL OBLIGATORIU DE CREDITE PANA LA SFARSITUL ANULUI RESPECTIV PENTRU AVIZUL 2019”.

Așadar, OAMGMAMR, filiala Constanța, le transmite asistenților medicali care nu și-au obținut creditele că e foarte probabil să rămână fără locuri de muncă. De menționat însă că situația este că în timp ce la Constanța, OAMGMAMR adoptă poziții de forță, în țară lucrurile par a sta invers. Asistentelor li se pun la dispoziție numeroase cursuri pentru a-și putea obține cât mai repede creditele necesare.

Am încercat să luăm legătura telefonic cu OAMGMAMR, filiala Constanța, pentru un punct de vedere, dar, așa cum ne-am așteptat, deși am sunat în repetare rânduri și la ore diferite, nu a răspuns nimeni. Asta deși conducerea OAMGMAMR, filiala Constanța, are program de la ora 9.

 

 

(Visited 11.949 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.