Social

Tacâmurile și farfuriile din plastic ar putea fi interzise în UE

Paiele, tacâmurile și farfuriile din plastic ar putea fi interzise în toate țările din Uniunea Europeană pentru a reduce poluarea, potrivit unei propuneri a Comisiei Europene.

Scris de 
 pe data 
31 mai, 2018

Propunerea vine însoțită și de o serie de amenzi pe care statele membre vor trebui să pe plătească pentru fiecare kilogram de deşeu plastic nereciclat.

Altfel spus, cetățenii Uniunii Europene vor trebui să folosească farfurii sau furculițe din materiale biodegradabile care nu poluează în locul celor de plastic, întrucât, acestea au o perioadă de degradare mult mai mică, între doi și 12 ani,

Ministrul Mediului, Graţiela Leocadia Gavrilescu, privește cu ochi buni inițiativa UE, precizând după ce propunerea va ajunge la Parlamentul European, va fi analizată şi de specialiştii români.

Această măsură face parte din strategia Comisiei Europene privind materialele plastice, adoptată la începutul acestui an. România, ca stat membru UE, se raliază politicilor europene în acest domeniu.

Aşteptăm transmiterea propunerii către Parlamentul European, urmând ca aceasta să intre şi în analiza specialiştilor noştri”, a afirmat ministrul.

Ca să fie aplicată, propunerea trebuie să fie aprobată de Parlamentul şi Consiliul European.

Actualitate