Actualitate

Tânăra acuzată că a fugit cu banii strânși pentru un copil bolnav de leucemie se apără: „Vor primi banii. Durează pentru că sunt proceduri ce trebuie respectate”

O tânără din Constanţa este acuzată că şi-ar fi însuşit banii donaţi pentru doi bolnavi de leucemie. Le-a promis familiilor că le ajută să strângă sumele necesare pentru tratament.

Scris de 
 pe data 
27 februarie, 2019

Oamenii spun că ar fi vorba de peste 40.000 de euro care nu au ajuns la ei. Tânăra, şi ea bolnavă de leucemie, spune însă că transferurile bancare întârzie pentru că trebuie, mai întâi, să înfiinţeze o fundaţie.

Tânăra acuzată de înşelăciune se apără şi spune că întârzie transferul bancar pentru că este persoană fizică și nu poate vira atâţia bani.

Florentina Gavrilă, organizator campanii online: Vreți banii ăștia, 44.000 de euro așa… ca și cum aș da doi lei la biserică? Nu se poate! Păi cum pot eu să transfer banii ăștia 44.000 de euro ca persoană fizică? Banii sunt în contul meu pentru că fac demersurile pentru fundaţia asta (n.r. ONG pentru lupta împotriva leucemiei). Am documente unde pot demonstra asta. Trebuie să facturez tot să fie legal, eu nu vreau probleme cu ANAF. Banii, le-am zis, fac fundaţia şi îi transfer imediat. Şi nu au fost de acord să primească banii pe cale legală, au zis că ei vor banii imediat’, a explicat Florentina Gavrilă.

În acelaşi timp, regulamentul Facebook pentru strângerile de donaţii arată că fiecare donaţie în parte este transferată în contul iniţiatorului după şapte zile.

Astfel că, în prezent, banii donaţi de oameni se află într-un cont al tinerei deschis în Italia.

„Duminică am fost la Milano şi m-am întors astăzi. Am fost la banca pentru a transfera banii în România. În prezent, banii sunt în contul meu din România. Acum am ieşit din bancă şi mi-au zis că mâine dimineaţă pot avea la mână un extras de cont care demonstrează tot. Banii nu sunt blocaţi. Se transferă”, a mai explicat Florentina Gavrilă pentru observator.tv.

Tânăra a povestit că familiile celor pentru care a strâns bani au ameninţat-o cu Poliţia.

„Am discutat omeneşte şi le-am zis că banii se vor transfera. Doar după ce reuşesc să deschid fundaţia. Trebuie să demonstrez un patrimoniu, al fundaţiei, care are un capital mare. Nu înţeleg de ce au făcut asta. Totuşi, vor primii banii”, a precizat Florentina Gavrilă.

Actualitate