Actualitate Eveniment

Tânărul drogat din 2 Mai, oprit de poliție de două ori înainte de tragedie. Polițiștii nu l-au testat pentru consum de droguri deși i-au găsit substanțe în mașină

Scris de 
 pe data 
21 august, 2023

Tragedia din 2 Mai, în urma căreia au murit doi tineri și alți trei au fost răniți, putea fi evitată. Beizadeaua de 19 ani care s-a urcat drogată la volan fusese oprită de două ori de poliția din Constanța. Șocant este faptul că, deși polițiștii găsiseră droguri în mașina lui, l-au verificat doar cu aparatul etilotest și l-au lăsat să plece.

Vlad Pascu (19 ani) cel care i-a lovit mortal cu mașina pe cei doi studenți la Facultatea de Geografie, în stațiunea 2 Mai, a fost oprit de două echipaje de poliție cu doar câteva ore de cumplita tragedie.

Potrivit RomaniaTv, Pascu a fost tras pe dreapta de două ori de către polițiștii de la Rutieră în noaptea în care a provocat accidentul. La primul echipaj, polițiștii nu ar fi avut indicii că tânărul ar fi fost sub influența drogurilor și l-au lăsat să plece.

A doua oară, tânărul a fost oprit în jurul orei 02.40, iar polițiștii au găsit droguri în mașina sa. Cu toate acestea, agenții nu au dispus reținerea lui și nici nu l-au testat cu drugtestul pe motiv că nu ar fi prezentat semne specifice consumului de substanțe psihoactive.

”În 18 august șoferul a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, cu caracter preventiv, când i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.

La 19 august, la 00:40, prin apel la 112, un bărbat a sesizat IPJ Constanța că un autoturism circula cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Autoturismul a fost dat în atenție și au fost efectuate activități pentru localizare.

În jurul orelor 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă, polițist și jandarm, circulând pe drumul național 39 din Vama Veche. A fost legitimat conducătorul, dar și ce 2 pasageri. În mașină, într-un pachet de țigări, a fost găsită o țigară tip joint și 4 pastile.

Șoferul a fost condus la secția de poliție unde a fost testat cu etilotestul, care a indicat valoarea 0. A fost acolo până la 04:30. Din datele transmise de poliție, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. După ce a părăsit sediul poliției, s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. La 05:25 a avut loc evenimentul tragic în urma căruia două persoane au fost ucise.

Am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există vreo abatere disciplinară.

În cadrul acestor cercetări au fost depistate alte 9 persoane la locația din Vama Veche unde ar fi consumat droguri Vlad Pascu și care fac obiectul cercetării în acest sens.

Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite față de cele indicate de aparatul drugtest în urma testării din acel moment”, a declarat șeful IPJ Constanța, Constantin Glugă.

Actualitate