IT & Gaming

Telekom își umilește abonații. Scumpește serviciile, pune taxă pentru emiterea facturii, iar până în martie 2021 nu vei mai putea rezilia contractul

Compania Telekom trimite zilele acestea notificări abonaților, anunțându-i că, începând cu data de 31 martie 2020 compania modifică unilateral contractul de servicii. 

Scris de 
 pe data 
3 martie, 2020

Telekom invocă faptul că din cauza creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicații, precum și pentru a asigura în continuare viabilitatea economică, este nevoit să modifice condițiile de furnizare a serviciilor de comunicații electronice prevăzute în contractele aflate în desfășurare.

Astfel, te informăm că începând cu 31 martie 2020, Telekom Romania Mobile Comunications SA va opera modificările descrise mai jos în contractul de furnizare”, se arată în notificare.

Astfel, toate abonamentele lunare se majorează. Pentru fiecare serviciu aflat în contract, valoarea abonamentului va fi majorată cu 1 euro (fără TVA). Spre exemplu, dacă beneficiezi de servicii de telefonie mobilă, trafic date, telefonie fixă și TV, abonamentul va fi majorat cu 4 euro + TVA lunar.

De asemenea, Telekom va introduce în toate contractele, inclusiv în cele aflate în desfășurare, o perioadă minimă / perioadă inițială de 12 luni.  „Prevederile contractuale se completează cu instituirea unei Perioade minime / Perioade inițiale pentru fiecare dintre Servicii pentru o perioadă de 12 luni. Prin derogare de la orice prevederi contractuale contrare, Perioada minimă / inițială începe să curgă de la data de 31 martie 2020”, se arată în notificare.

În plus, prevederile contractuale se completează cu următorul paragraf: „În cazul în care clientul dorește încetarea Contractului înainte de sfârșitul Perioadei minime / inițiale, acesta va fi obligat să plătească costurile de încetare înainte de expirarea Perioade inițiale, reprezentând suma tuturor abonamentelor lunare până la expirarea Perioadei inițiale”. În traduce, începând cu data de 31 martie 2020, nu veți mai putea renunța la serviciile Telekom timp de 12 luni, în caz contrar veți plăti despăgubiri (valoarea abonamentului x nr de luni rămase din cele 12 luni).

Dacă aveți și telefon sau alt produs cumpărat prin abonament de la Telekom (cumpărat la valoarea subvenționată, nu la preț întreg), veți fi obligați să rambursați valoarea integrală a telefonului sau a produsului, chiar dacă prin abonamentele lunare ați achitat de mult valoarea acestuia.

Și ca să fie toată treaba bună, Telekom va introduce începând cu data de 31 martie 2020 o taxă lunară de 0,75 euro (fără TVA) pentru emiterea facturii pe format de hârtie.

Foarte important, dacă nu sunteți de acord cu aceste modificări contractuale ale Telekom, aveți la dispoziție 30 de zile de la primirea notificării să denunțați unilateral contractul fără să plătiți despăgubiri sau alte taxe. Dacă nu o veți face, va însemna că sunteți de acord cu modificările contractuale și veți fi taxați ca atare.

 

Actualitate