Contestarar vehement și sfidător al legilor și restricțiilor impuse în vreme de pandemie, ÎPS Teodosie s-a lansat, din nou, într-un val de afirmații acuzatoare la adresa autorităților, la adresa medicilor și a politicienilor, întărind o serie de teorii conspirative care circulă de ceva timp în spațiul public.

În contextul unei discuții despre protocolul de înmormântare în cazul pacienților decedați de COVID, Teodosie a declarat că nu a înțeles nici acum de ce în stare de urgență a fost interzisă intrarea în cimitir și că măsurile restrictive, menite să reducă răspândirea SARS-CoV-2, au fost și sunt în continuare lipsite de logică.

De asemenea, ierarhul a mai spus că medicii au ordine să spună „niște lucruri“ și că boala COVID-19 este folosită drept pretext.

Am fost dezonorați prin aceste practici. Omul trebuie respectat și după moarte. Noi așteptăm învierea (…) Noi trebuie să cinstim și trupul și sufletul. Mai ales sufletul, pentru că el aparține persoanei care l-a purtat și de aceea credința de a învăța cum să avem cultul morților. De aceea îngrijim mormintele, punem flori, vizităm mormintele, aducem lumânări.

Nu găsesc nicio deducție sănătoasă în aceste măsuri înjositoare, care cu adevărat ne încalcă drepturile noastre. (…) Cum să dărâmi un asemenea fundament, atât de solid?! (…) Această boală este folosită drept pretext și nu de medici. Medicii care ne spun niște lucruri ne spun dintr-un ordin. (…) Mari specialiști se dezic de asemenea practici și sunt specialiști adevărați!„, a declarat ÎPS Teodosie.

(Visited 1.221 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.