Entuziasmat, dar și invidios, după apariția cărții biografice despre Nuțu Cămătaru, arhiepiscopul de la Constanța, ÎPS Teodosie l-a contactat pe Codin Maticiuc cu propunerea de a sta cinci ani pe lângă el pentru a scrie o carte.

Teodosie i-a spus lui Maticiuc că și el are o groază de povești fabuloase despre făcut mulți bani, distrus vieți ale unor oameni, combinații cu autorități locale și politicieni, procese și, mai pe scurt, tot tacâmul necesar unei cărți de glorificare a unui interlop.

Boss, e foarte tentantă oferta“, spune Maticiuc. „Cred că Teodosie e mai interlop ca interlopii, că el nu se prezintă ca fiind așa, mă-nțelegi? Dar o arde mega-dubios, toată lumea știe, vede, dar nimeni n-are ce să-i facă! Dacă nici asta nu e șmecherie despre care să scrii o carte, atunci ce mai e?“.

Cei doi au discutat și deja au venit cu o idee pentru titlul cărții, care cel mai probabil se va numi „El Mache. Dresor de oi și turnător de fraieri“. Banii din încasări vor fi direcționați către cel mai celebru fond de donații pentru amărâți: cutia milei.

(Visited 470 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.