Social

Tinerii au șansa să căștige premii în valoare de 20.000 de Euro în cadrul Atelierului de antreprenoriat FUTURE MAKERS

Atelierul de antreprenoriat FUTURE MAKERS se organizează sâmbătă, 12 mai, la Universitatea Ovidius din Constanța. Evenimentul are ca scop impulsionarea tinerilor care își doresc să devină antreprenori să își aplice ideile în cadrul atelierului, dar și al competiției de idei de buisiness unde pot câștiga premii în valoare de 20.000 de euro.

Scris de 
 pe data 
11 mai, 2018

Evenimentul, organizat împreună cu Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Constanța, va avea loc între orele 15:30 și 18:30 în campusul Universității Ovidius (Aleea Universității, nr. 1, Corp A, Etaj 1, Sala 114).

În cadrul Atelierului de Antreprenoriat din 12 mai, tinerii din județul Constanța vor găsi un spaţiu de conversaţie despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite astăzi, care să fie sustenabile în viitor. De asemenea, vor afla mai multe despre cum pot aplica în competiţie şi ce tipuri de idei caută Future Makers.

Pentru a se înscrie la concurs, tinerii pot intra pe site-ul evenimentului în perioada 8 februarie – 20 mai, pentru a completa un formular din care organizatorii să înțeleagă ideea lor de business.

La atelier sunt așteptați cei care:

● vor să afle cum pot câştiga unul dintre cele 7 premii, în valoare totală de 20.000 de euro;
● sunt în căutare de idei de business care să funcţioneze atât astăzi, cât şi în 5, 10 ani;
● vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat şi trenduri de viitor;
● vor să afle mai multe despre modele de business şi instrumente utile în a dezvolta un plan de business.

Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să ii ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă.

Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%) alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

În luna mai, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie. Timp de 3 luni, acestea vor intra în programul de incubare unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri.

Conectăm echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională Global Shapers şi oferim acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine”, afirmă organizatorii.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 300 de oraşe şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.

Atelierul din Constanța este organizat cu sprijinirul Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Constanța.

Pentru mai multe detalii puteți contacta 0757185781 (Loredana Urzică), accesa site-ul evenimentului sau trimite un e-mail la adresa loredana@futuremakers.ro.

 

Actualitate