Actualitate Social

Tone de gunoaie îngropate în aria protejată a Lacului Techirghiol. Garda de Mediu a făcut o sesizare penală

Sursa foto: Garda de Mediu Constanta

În urma unei petiții, comisarii Grăzii de Mediu Constanța împreună cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral și reprezentanți ai Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate au efectuat o acțiune de control în zona Bălții Tuzla, unde au descoperit cantități uriașe de deșeuri îngropate în zonă.

Scris de 
 pe data 
22 septembrie, 2022

Potrivit Gărzii de Mediu Constanța, în aria protejată a Lacului Techirghiol, pe malul balții Tuzla, cât și în cuveta acesteia, au fost identificate deseuri preponderent inerte (pamant, moloz, resturi din constructii si demolari), în amestec cu deșeuri reciclabile.

Eliminarea deseurilor în afara spatiilor autorizate este interzisă! Îngroparea deseurilor de orice fel este interzisă! Activitățile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot sa genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor sunt interzise!

Pentu identificarea faptuitorilor si tragerea acestora la raspundere, Garda Nationala de Mediu Constanta a inaintat sesizare penala, pentru incalcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deseurlor si OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice“, a transmis Garda de Mediu.

Astfel de fapte penale se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Actualitate