Timp Liber

Tot ce trebuie sa stii despre serviciul de factoring de la Omnicredit

Intreprinderile mici sau la inceput de drum au nevoie de fiecare castig obtinut pentru a se putea dezvolta si a ramane relevante pe piata. Faptul ca facturile pot fi achitate chiar si in 30, 60 sau 90 de zile de la emitere poate reprezenta o reala problema. Acest lucru inseamna ca sumele vizate sunt blocate si nu pot fi transformate in lichiditati pana nu expira perioada scadenta. Pentru acest lucru exista totusi o solutie mai mult decat eficienta.

Scris de 
 pe data 
28 aprilie, 2022

Omnicredit iti propune servicii adaptate de finantare care sa iti asigure flux permanent de lichiditati. Click aici pentru a afla mai multe despre cum iti poate ajuta serviciul de factoring afacerea.

Ce este factoringul?

Ca solutie de finantare de baza, factoringul are in vedere facturile care se achita in baza unei perioade de scadenta prea lungi. Astfel, pentru a ajuta micii antreprenori, Omnicredit se angajeaza sa plateasca in prealabil intreaga valoare, urmand ca suma sa ii fie restituita direct de catre client la momentul atingerii termenului limita. In acest mod se asigura un circuit continuu si ideal pentru ambele parti implicate.

Intreg demersul se realizeaza in schimbul unui comision de doar 3% din valoarea tranzactionata lunar. Totusi, factoringul se deosebeste cu mult de un imprumut clasic tocmai prin faptul ca nu vizeaza instalarea unei datorii, ci banii circula in permanenta intre cele trei parti.

Cate tipuri de factoring exista la Omnicredit?

In functie de natura afacerii, cat si nevoile sale, se poate opta pentru factoring cu sau fara regres. Prima varianta are in vedere situatiile in care clientul nu isi respecta indatoririle. Daca acesta intarzie cu plata, intreprinderea este cea care va trebui sa returneze suma vizata. Factoringul fara regres pe de alta parte nu impune antreprenorului sa isi asume responsabilitatea pentru comportamentul clientului, problema ramanand strict intre Omnicredit si debitor.

Ce avantaje obtii prin implementarea serviciului de factoring?

Ai acces nelimitat la propriile lichiditati

Facturile in curs de asteptare sunt un venit blocat, la care nu poti apela decat dupa expirarea datei scadente. Astfel, prin intermediul factoringului, acest timp poate fi folosit in favoarea ta, oferindu-ti un flux continuu de bani.

Nu mai intarzii cu platile urgente

Daca ai fost de multe ori pus in ipostaza de a amana salarii, taxe, facturi sau plati ale furnizorilor, acest lucru nu va mai fi necesar o data cu implementarea sistemului. De asemenea, se va putea observa o crestere a performantei in raport cu fiecare categorie de colaboratori. In plus, si relatia cu clientii se va imbunatati, dat fiind faptul ca le vei putea permite termene mai lungi de plata, fara presiuni,

Cum accesezi acest serviciu?

Pentru a putea beneficia de aceasta forma unica de finantare trebuie sa indeplinesti doar cativa pasi. Foarte important este faptul ca intreg demersul se desfasoara online, iar birocratia a fost complet eliminata, ceea ce inseamna ca timpul de procesare a fost redus la minim.

Asadar, tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site si sa iti creezi un cont unic de utilizator, daca nu ai deja unul. Selectezi serviciul de factoring si completezi formularul aferent cu datele personale de identificare solicitate. Transmiti cererea si astepti o confirmare. O data ce ai primit-o, contractul poate fi semnat oricand.

Singura conditie pentru ca o firma sa fie eligibila pentru a beneficia de factoring este sa fi desfasurat activitate economica in ultimele trei luni. Pentru acele intreprinderi la inceput de drum procesul este putin diferit si beneficiaza de asistenta de specialitate pe intreaga durata

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate