Editorial

Tovarășul Stroe, mesaj către mult iubitul conducător Liviu Dragnea

În propriu-i stil specific comunist, tovarășul Felix Stroe, președinte al PSD Constanța, reafirmă  prețuitele gânduri de bine și sentimente de adânc respect pentru mult iubitul conducător Liviu Dragnea, pe care îl asigură de întreaga stimă și prețuire a organizației de la malul mării.

Scris de 
 pe data 
2 martie, 2018

„Astăzi, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, Partidul Social Democrat s-a reunit în cadrul Conferinței Județene Extraordinare pentru desemnarea celor 123 de delegați ce vor reprezenta PSD Constanța la Congresul Extraordinar din 10 martie de la București. În cadrul evenimentului s-a adoptat, cu unanimitate de voturi,  o rezoluție prin care social-democrații constănțeni își reafirmă încrederea și sprijinul total pentru președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea”, se arată într-un comunicat de presă editat parcă mai degrabă în subsolurile fostului PCR.

Mai lipseau caseta cu aplauze și sloganurile de fundal, cu „Dragnea prea iubit conducător, Constanța îți întinde brațele proletare pentru a făuri zorii socialismului în România”. Îl înțeleg pe „bătrânul” Stroe că îi este greu să se lepede de metehnele trecutului, dar lupii tineri pesediști din jurul său chiar nu au simțul penibilului? Nu îl sfătuiește nimeni că acest comunicat scris cu dalta pare desprins dintr-un film cu Dej sau Ceaușescu?

Pe de altă parte, înțeleg toată această obediență bolnăvicioasă a liderilor de la Constanța. Au mișcat în frontul lui Dragnea și se tem de o execuție în stil tradițional pesedist, la ceas de seară. Lui Felix Stroe îi este frică de ce ar însemna îndepărtarea lui din conducerea PSD Constanța, de faptul că ar putea pierde RAJA și multe alte instituții pe care acum le controlează prin oamenii săi.

Această plecăciune cu buzele lipite de șosetele lui Dragnea, cu fruntea în pământ și mâinile la spate, arată modul patetic în care înțeleg acești așa-ziși oameni politici să își apere scaunele și funcțiile. Și în fața cui? Unora ca Dragnea, Șerban Nicolae sau Codrin Ștefănescu? PSD Constanța a ajuns o umilă slugă la casa unei adunături de infractori.

Și-atunci iubiți tovarăși, măreț conducător Liviu Dragnea, din inima Constanței vi se întind falnice îndemnuri și urări de prea-mărire. Uraaaa, uraaaa, uraaa!

 

Actualitate