Imediat după ce și-a primit condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, Liviu Dragnea a înțeles că timpul nu mai are răbdare cu demersuri chirurgicale pentru modificarea Codurilor Penale. Așa că a trecut disperat la o operațiune de gherilă, unde s-a tăiat cu satârul în legislația penală, masacrând de sus până jos întreaga luptă anti-corupție. De teamă să nu care cumva să le scape ceva, PSD și ALDE, la comanda și la dictarea lui Dragnea și Tăriceanu, au rescris legislația penală, făcând imposibilă probarea, anchetarea și condamnarea faptelor de corupție. Cu ajutorul slugilor Toader și Iordache, într-un timp record, Codul Penal a ajuns în Parlament și votat la foc automat de PSD, ALDE și minoritățile naționale. Astfel, Dragnea a reușit sumbra performanță de a îngenunchea o instituție cheie a statului român, Parlamentul, la picioarele unui infractor dovedit și condamnat. Este pentru prima oară când un infractor își face propriile legi pentru a scăpa de pușcărie.

Eliberat de emoțiile reci ale celulei, Dragnea trece la următorul nivel pentru a prelua complet controlul statului român. Singura instituție pe care nu o poate controla: Președinția României. Așa că a trecut la treabă. După o consulare de 5 minute cu Tăriceanu, Dragnea și-a exprimat public intenția de a demara procedura de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, decizia urmând să fie anunțată luni. Astfel, marioneta sa Călin Popescu Tăriceanu ar urma să devină interimar la Cotroceni, cu două teme cheie: demiterea lui Koveși și promulgarea Codurilor Penale, astfel încât Dragnea să nu mai aibă nicio problemă penală, iar corupții să fie repuși în drepturi.

Tupeul lui Dragnea este încurajat și de reacția tot mai slabă a opiniei publice, a străzii, a opoziției față de Codurile Penale, condamnarea liderului PSD, suspendarea președintelui. Dacă în februarie 2017 întreaga țară a ieșit în stradă pentru celebra OUG13, acum abia s-au adunat câteva mii. Pe asta mizează și Dragnea: românii au obosit, nu mai sunt vigilenți, iar hienele sale pot controla întreaga țară. Astfel, conducând Parlamentul, Guvernul și tot ce derivă de aici (prefecturi, agenții, instituții publice etc), Curtea Constituțională, Curtea de Conturi, Serviciile Secrete, Justiția și, în cele din urmă, și Președinția, cine va mai putea stopa dictatura lui Dragnea?

Cei care se iluzionează în acest context că vor putea da replica la viitoarele alegeri, să nu uite că fără nicio opoziție, fără niciun contra-control, Dragnea va ține în mâinile sale TOT procesul electoral. Și la ce stil mafiot de a acționa are liderul PSD, măsluirea alegerilor va fi doar o bombonică cip-cip de pe ultima colivă a democrației românești.

 

(Visited 373 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.