Întâmplarea s-a petrecut la un spital din Dolj unde, un bărbat care acuza dureri severe a fost ținut ore întregi în sala de operație din cauza unui medic încăpățânat care nu a dorit să îl opereze în altă cameră decât cea în care operează în mod obișnuit, scrie Digi24.

Omul a ajuns la spital în jurul orei prânzului cu dureri în zona genitală, medicul de gardă concluzionând că trebuie imediat operat. Dus în sala de opreație de la Urologie, medicul urolog, Mugur Riza, a refuzat să efectueze intervenția chirurgicală pe motiv că, după ora 15:00, nu mai are ajutoare în sala de intervenție unde operează în mod obișnuit, nefiind de acord să realizeze procedura în altă sală.

Șocat de cele întâmplate, bărbatul din Dolj i-a cerut socoteală doctorului pe care vrea să îl reclame la Colegiul Medicilor, întrucât ceea ce i s-a întâmplat nu este normal.

L-am rugat pe domnul doctor să mă coboare un etaj mai jos să mă opereze şi a refuzat”, a declarat bărbatul pentru Digi24.

Totuși, medicul urolog nu se consideră vinovat pentru cele întâmplate, chiar dacă admite că pacientul a petrecut ore bune pe masa de operație.

Da (n.r. Am stat 7 ore cu pacientul în sala de operație). Numai eu cu pacientul fiindcă asistenta şefă şi responsabila de bloc operator refuză permanent să facă program tura a doua şi a treia în blocul operator”, a afirmat medicul urolog, Mugur Riza.

În cele din urmă, pacientul a fost operat de un alt medic, chemat de acasă de managerul spitalului care consideră că a făcut tot ce a putut pentru pacient.

Eu mi-am prezentat scuzele acelui pacient, din fericire viaţa nu i-a fost pusă în pericol, dar a fost un timp de aşteptare inutil”, a declarat managerul Spitalului Județean Craiova, Alin Demetrian.

Medicul care a refuzat să efectueze operația este acum subiectul unei anchete interne realizate la Spitalul Judeţean Craiova.

 

(Visited 468 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.