Asta după ce asistentele l-au confundat și l-au pregătit pentru o operație de apendicită. I-au făcut duș, l-au dezinfectat, l-au îmbrăcat pentru operație, ba chiar i-au luat și sânge pentru analize. În tot acest timp, bărbatul credea că acesta este protocolul medical pentru a intra în sala de naștere alături de soție. S-a prins că ceva nu e tocmai în regulă când asistentele se pregăteau să îi radă părul de pe burtă și să îi facă perfuzii cu calmante și antivomitive, informează bizbrasov.ro.

„La biroul de internări, soția a completat și semnat fișa de internare iar eu a trebuit sa completez un formular  “Acord informat acces aparținător” unde am completat numele meu și cnp-ul, actul medical la care voi asista, naștere prin cezariana și numele + cnp-ul sotiei. Soția a fost preluata de catre o asistenta și dusă pe secție pentru a fi pregătită pentru interventie, iar mie mi s-a cerut sa aștept în lobby sa fiu preluat”, povestește Adrian.

„O doamna asistenta a venit si m-a apelat după nume, apoi m-a dus intr-o camera la et.2. Acolo mi-a solicitat sa fac dus și sa ma spal cu șamponul din spital și sa îmbrac un halat de interventie. Am informat-o pe doamna ca făcusem dus în acea dimineața, însă dansa a insistat ca nu pot întra în sala de operații fără sa fiu dezinfectat. După ce am făcut dus și m-am îmbrăcat în halatul de interventie, a venit o alta asistenta in camera cu un dulap pe roți în care avea instrumente sterile. Dansa m-a întrebat dacă am emoții și i-am spus ca da, având în vedere ca la primul copil născut în 10 iunie 2020, tot în același spital, nu am putut asista la naștere din cauza restricțiilor și ca acum ma bucur ca o pot încuraja pe sotie și sa împărtășim impreuna aceasta experiență”.

Cu toate că omul explica de ce se află în spital, asistenta i-a spus că ar trebui să îi recolteze o probă de sânge, pentru că „acesta este protocolul”, scrie bizbrasov.ro.

„Am rămas puțin surprins, însa am pus aceasta cerință pe seama contextului pandemic, având în vedere ca în data de 22 septembrie 2021, atat soția, cât și eu, am făcut un test PCR, fără de care nu mi s-ar fi permis să particip la naștere. Doamna asistentă a încercat fără succes sa îmi recolteze sânge din mana stânga, apoi a cerut suportul unei doamne mai în vârstă care era șefa asistentelor pe secția de chirurgie. Dansa a reușit să-mi recolteze un flacon de sânge din mâna dreaptă și apoi a procedat la inserarea unei branule în mana stângă, motivând ca trebuie să-mi administreze antivomitiv și un calmant. Am întrebat de ce este necesar si dacă își făceau probleme că voi lesina în cursul nașterii, dar dânsele au afirmat ca acesta este protocolul pentru acces în sala de operații.

Înainte de a-mi administra prin branula antivomitiv și calmant m-au întrebat dacă sunt epilat pe abdomen și le-am spus ca nu, apoi dânsele au spus ca trebuie și au solicitat ajutorul unui coleg de-al lor care a adus un aparat de bărbierit pe care aveau de gând să il folosească după ce îmi administrau antivomitiv și calmant. Asistenta care a încercat să-mi recolteze inițial sânge m-a întrebat ce operație urmează să mi se facă și i-am spus, uimit, că nu mi se va face mie nici o intervenție și ca voi asista soția la nașterea prin cezariană. Dânsele au râs apoi iarăși m-au întrebat cumva într-o nota mai insistentă, ce operație urmează să mi se facă. Atunci am realizat ca ele de fapt ma pregăteau pe mine sa fiu dus în sala de operații pe secția de chirurgie și că nu se uitaseră pe fișele pe care le înmanasem și nici nu au dat atenție detaliilor legate de nașterea sotiei și asistarea mea. Când au realizat ca este vorba despre o neînțelegere gravă, mi-au cerut sa ma schimb și am fost dus în alt salon la et.4, pentru a aștepta, de unde am fost condus mai departe în sala de operații unde soția ma astepta îngrijorată”.

Bărbatul a anunțat că va da în judecată clinică privată Regina Maria din Brașov unde s-a petrecut întâmplarea și cere despăgubiri de 20.000 euro.

(Visited 679 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.