Ambrambureala cu dozele de vaccinuri anti-COVID și haosul din sistemul de programări au generat cozi cu sute de pensionari supărați că nu au reușit să prindă un loc într-un centru de vaccinare.

Deși programările nu se pot face la fața locului, oamenii au așteptat ore întregi la centrele de vaccinări, fapt ce a generat multe frustrări, însă nu și pentru Niculae Fitil (75 de ani). Bărbatul stă la cozi de când se știe și chiar nu înțelege de ce sunt atâtea supărări. „Păi ce? Asta e coadă? Ăsta e un fleac!“.

Suntem câțiva codari profesioniști în Constanța… E o chestie pe care o facem din pasiune. Vezi o coadă, te așezi la ea și îți suni vecinii, le spui despre ce este vorba și îi întrebi dacă vor să le ții un loc până ajung și ei. E o procedură…“, explică domnul Fitil.

Dezamăgit, pensionarul spune că pandemia i-a cam înmuiat pe mulți dintre cunoscuții săi, care înainte nu se văitau de statul la cozi, din contră.

Păi erau cozile alea celebre la puiul și uleiul lu’ Mazăre… Alea cozi, băi tată! Se stătea acolo cu orele, de dimineață de la 5-6, până după-amiaza târziu. Unii dintre noi nici nu mai apucau după-amiaza, că deh, vârsta, dar unu’ nu se văita.“, își amintește bătrânul. „Cozi la Casa de pensii, la -10 grade, cozi cu călcat în picioare pentru plătit impozite la Fisc… Ehe!“.

Niculae Fitil spune că, atâta timp cât îi va permite sănătatea sau nu, va continua să fie un codar profesionist. „Șmecheria e, indiferent de ce ți se spune – că e voie, că nu e nevoie, că trebuie, că nu trebuie – să te duci și să stai la coadă și dup-aia vezi care e treaba!“.

(Visited 263 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.