Eveniment

Un copil la protestul împotriva construirii de imobile în parcul Tăbăcăriei: „Strămoșii noștri nu ni l-au dat ca să facem beton din el”

Astăzi, 25 mai, Uniunea Salvați România (USR) a organizat un nou protest, în cadrul căruia a îndemnat constăntățenii să își exprime nemulțumirea față de decizia Primăriei Constanța de a construi imobile în parcul Tăbăcăriei.

Scris de 
 pe data 
25 mai, 2018
Protestatarii au venit într-un număr mai mic decât la primul protest organizat pe 4 mai, tot de USR, pe aceeași temă, aceea a PUZ-ului dezbătut pe 25 aprilie în cadrul ședinței Consiliul Județean Constanța, prin care s-a aprobat construirea unor blocuri în zona delimitată de bd. Mamaia şi alei acces, zona Luna Parc.                                                                                                       
Deocamdată știm că acest teren a ajuns în proprietatea unor privați în 2013. Mie mi se pare foarte suspectă această împroprietărire. Proprietarul a vândut terenul unei firme care aparține soțul unei doamne director din cadul Primăriei Constanța (n.r. Ani Merlă) care a început să construiască mai multe blocuri.                                                                                       
E foarte bine ca vrea să construiască, trebuie să avem și spații locative, dar nu pe spațiile verzi. Asta e problema noastră principală”, a afirmat președintele USR Constanța, Stelian Ion.

Stelian Ion, președintele USR Constanța

Stelian Ion a precizat că USR a inițiat o petiție pentru a strânge semnături în vederea solicitării Consiliului Local să revoce hotărârea din 25 aprilie.

Am formulat un tabel cu persoanele care vor sa atace acest PUZ. În prealabil, vom solicita revocarea acestei hotărâri la Consiliu Local. Dacă nu găsim înțelegere (și cel mai probabil ca nu se va revoca această hotărâre) va trebui să mergem, cei care vor, sa o atacăm în instanță.

Altă cale nu văd, pentru că autoritatea locală este surdă la dorințele noastre, la cererile noastre, deși lucrurile sunt foarte bine știute, constănțenii nu își doresc construcții pe spații verzi și faptul că nu suntem cu miile în seara asta, mie nu îmi demonstrează contrariul.

Cred că, daca vă veți întreba vecinii, prietenii, toți vor spune același lucru şi anume că nu își doresc construcții pe spații verzi”, a completat președintele USR Constanța.

Ulterior a luat cuvântul și un tânăr a cărui vârstă nu depășea 10 primăveri. Nu și-a spus numele, dar și-a spus dorința, aceea de a se putea juca în continuare în parcul care i-a găzduit frumoase amintiri.

Eu ca și copil nu prea înțeleg de ce să facem blocuri pe spații verzi unde copiii se pot juca, unde putem primi oxigen și unde putem să avem amintiri. În acest parc e frumos, am avut amintiri, strămoșii noștri nu ni l-au dat ca să facem beton din el, ci ca să avem amintiri, să stăm cu copiii noștri în el, să ne distrăm, dar așa n-o să ajungem nicăieri„, a declarat băiatul.

O altă doamnă, ce își „striga” tăcut neplăcerile a luat cuvântul, însemnând concetățenii prezenți să aducă vecinii și prietenii în stradă pentru a nu lăsa Primăria să le fure parcul.

Nu este vorba doar de acest parc care o să dispară încet, încet, sunt locurile de joacă ale copiilor dintre blocuri care sunt lăsate să se distrugă pentru a fi vândute și a se construi altceva. Copiii noștri sunt lăsați să se joace pe aleile dintre blocuri unde nu au loc, pentru că sunt mașini parcate.

Orașul acesta a ajuns o comună, îți este rușine să stai în Constanța. Nu vă pare rău? Nu vreți să luptăm pentru acest oraș? Încercați-vă vecinii, stați de vorbă cu ei, data viitoare veniți câte unul, aduceți câte doi, ăia doi să aducă trei, ăia trei să aducă nouă și așa mai departe. Vă așteptăm și vă așteptăm și la Primărie să luptăm contra corupților și penalilor care ne conduc în acest moment”, a afirmat femeia.

De această dată, la protest au fost părinți cu copii mici, mame care împingeau cărucioare și tați care își îndemnau fiii preșcolari să se revolte.

Cei mici au ascultat și au scandat împreună cu părinții și bunicii lor „Făgădău, Făgădău, parcul nu este al tău!”, pentru că au înțeles, chiar și ei, că în Constanța indiferența naște monștri de beton pe spații verzi.

           

 

Actualitate