Sănătate

Un fals medic plastician a operat la mai multe clinici private din România. Reacţia Colegiului Medicilor

Sursa foto: Libertatea.ro

Un fals medic a operat la clinici private din România, sub numele de Matthew Mode, fără a avea studii medicale, deşi conform CV-ului absolvise universităţi prestigioase, scrie Libertatea. Colegiul Medicilor precizează că nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul să practice medicina în ţara noastră.

Scris de 
 pe data 
5 februarie, 2019

Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, deși nu are studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile, transmite Libertatea.

Chirurgul estetician Adina Alberts a declarat că ea a descoperit că Matthew Mode, pe numele lui real Matteo Politi, cel care a operat pacienți de la mai multe clinici din București, nu este, de fapt, medic. Spune că a sesizat atât Poliția, cât și Colegiul Medicilor, scrie Libertatea.ro

Adina Alberts a precizat că a intrat la bănuieli, după ce a văzut cum acționa falsul medic în sala de operații. Cu toate acestea, spune că, la nivel de discuție în domeniul medical, Matteo Politi „era strălucit” și putea induce foarte ușor în eroare oamenii.

Reprezentanții Monza România, una dintre cele 5 clinici private unde a operat italianul cu 8 clase, afirmă, într-un punct de vedere remis HotNews.ro, că Matteo Politi „a solicitat o colaborare, în decembrie 2018, cu Grupul Monza pentru o intervenţie chirugicală a unei paciente a lui Matteo Politi. În vederea acestei colaborări, Matteo Politi a prezentat actele necesare, inclusiv parafa de medic eliberată de Direcţia de Sănătate Publică.

Monza România mai precizează că italianul a realizat „o singură intervenţie chirurgicală la Centrul Medical Monza, în luna decembrie 2018” și că „se declară parte lezată în acest context şi a iniţiat demersurile judiciare necesare împotriva lui Matteo Politi.

Colegiul Medicilor din România reafirmă faptul că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul ţării noastre.

Conform verificării bazei de date întocmită în urma raportărilor colegiilor teritoriale, comunicăm faptul ca Politi Matteo şi Mathew Mode nu figurează ca membri ai Colegiului Medicilor din România şi de asemenea nu a fost emis niciun aviz de practică temporară pe aceste nume”, anunţă CMR, precizând că sustine demersurile legale demarate de Colegiul Medicilor Bucureşti, care s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic şi a sesizat organele de urmărire penală.

 

Actualitate