Sănătate

Un oftalmolog din România ar fi operat 10 ani fără să aibă acest drept. Diploma a obținut-o anul trecut

Într-o sesizare făcută la Ministerul Sănătații de către un deputat USR, un medic oftalmolog este acuzat că ar fi operat 10 ani fără diplomă de specialitate. Medicul Crina Melania Nistor și-a obținut dimploma abia anul trecut.

Scris de 
 pe data 
28 martie, 2019

Potrivit publicației stirimed.ro, sesizarea deputului USR Emanuel Ungureanu a ajuns la ministerul Sănătății, care a constat că abia în 2018 medicul a dat examenul de specialitate și în 2014, a terminat rezidențiatul.

În sesizare este semnalat faptul că medicul din cadrul Spitalului CFR din Cluj-Napoca, Crina Melania Nistor, a consultat sau operat în mod ilegal pacienţi cu diferite afecţiuni ale ochiului, însuşindu-şi în mod fals titlul de medic specialist oftalmolog.

În legătură cu situaţia consultaţiilor şi a intervenţiilor chirurgicale oftalmologice efectuate ilegal de către un medic la Spitalul CFR Cluj-Napoca vă rog să trimiteţi în regim de urgenţă Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi reprezentaţii Casei Naţionale de Asigurări pentru a verifica relaţia suspectă dintre o clinică privată şi secţia de Oftalmologie a Spitalului CFR Cluj-Napoca din ultimii 10 ani.

Vă rog să verificaţi dacă, în ultimii 10 ani, doamna Crina Melania Nistor a consultat sau operat în mod ilegal pacienţi cu diferite afecţiuni ale ochiului, însuşindu-şi în mod fals titlul de medic specialist oftalmolog, până în luna octombrie a anului 2018 când a primit dreptul acesta.

Vă rog să verificaţi dacă doamna doctor Nistor ar fi pretins că are calitatea de medic oftalmolog, până în luna octombrie 2018, în interacţiunile cu pacienţii, la Spitalul CFR sau la clinicile private deţinute de familia Nistor în Câmpia Turzii, Târgu Lăpuş sau Clinica Optinis”, se arată în interpelarea trimisă de Emanuel Ungureanu, Ministerului Sănătății, potrivit stirimed.ro

 

Actualitate